SolidSport och klassiska Storvretacupen har visat sig vara en lyckad kombination.
Nu har parterna kommit överens om ett avtal om en helhetslösning som gäller i tre år framåt, med start 2018/2019.
– Vi vill göra världens största innebandycup mer tillgänglig än någonsin, säger SolidSports vd Tobias Thalbäck.

SolidSports historia med Storvretacupen går tillbaka till 2016, då de första livematcherna från evenemanget visades på plattformen

Året därpå sattes ett inofficiellt världsrekord då 1 953 matcher från cupen livesändes, med hjälp av den då färska appen SolidSport Broadcaster.

Efter succén tar parterna nu ytterligare ett kliv i samarbetet då SolidSport blir helhetsleverantör för Storvretacupen, vilket innebär att solidsport.com/storvretacupen blir den primära informationskanalen för redaktionellt innehåll, såväl rörligt som i skrift.

– Att få förtroendet att kunna leverera denna digitala helhetslösning känns otroligt stort. Vi vill göra världens största innebandycup mer tillgänglig än någonsin, såväl innan som under och efter cupen. Oavsett om man är i Uppsala eller någon annan del av världen, säger Tobias Thalbäck.

– Vårt samarbete med Storvretacupen har alltid inneburit tuffa utmaningar, men det har varit utmaningar som vi tagit oss igenom, och cupen har därför hjälpt SolidSport att ta viktiga steg i vår utveckling som företag. Därför ser vi mycket fram emot de här tre åren tillsammans. Att fortsätta utvecklas tillsammans och sikta mot nya rekord.

SolidSport kommer även att tillhandahålla funktionaliteten kring liverapporteringen från samtliga matcher i cupen, som också kommer att bli tillgänglig i mobila enheter då den nya SolidSport-appen släpps senare i höst.

Storvretas IBK:s ordförande Henrik Ededahl kommenterar samarbetet:

– SolidSport har bidragit till en häftigare upplevelse kring Storvretacupen, med tv-studio, livesändningar och reportage. Till i år kommer vi – som sagt – att gemensamt lansera en ny och ännu bättre hemsida och även en app där vi samlar alla spelscheman, resultat och information runt cupen. Vi vet att det kommer att höja den totala upplevelsen runt cupen och det är kul att vi nu tecknat ett långsiktigt samarbete med Solidsport så att vi tillsammans kan lyfta evenemanget ytterligare.

Omkring 750 lag deltar i Storvretacupen, och upp emot 2000 matcher komma att livesändas på plattformen.

– Det är dels häftigt att kunna webbsända a l l a matcher, och det är bra för sporten att även mormor, pappa eller syskon kan vara hemma och se matcherna och heja på ungdomarna även om man inte har möjlighet att ta sig till hallen. Och det är också jättebra för föreningslivet då vi kan ersätta andra uppländska föreningar som hjälper oss med filmandet och på så sätt även stärka deras ekonomiska situation.

Du finner Storvretacupens kanal här solidsport.com/storvretacupen