Solidsport gör tillsammans med Svenska Handbollförbundet en storsatsning på Allsvenskan för både damer och herrar – där åtminstone 40 matcher kommer att produceras och exponeras i Telias utbud.
Aldrig tidigare har ligorna exponerats bättre och bredare, bland annat med livesändningar från samtliga matcher.
Aldrig tidigare har fansen haft en sån chans att följa sina favoritlag och samtidigt bidra till klubbens utveckling.

 Att intresset att följa sina lag finns hos fansen – ja, det såg vi tydliga bevis för under fjolårssäsongen

Allsvenskan är hetare än på mycket länge och läget för en välförtjänt satsning kunde knappast komma vid ett lämpligare tillfälle. En kittlande oviss damserie där HK Aranäs och Eskilstuna Guif är två lag som har planer på avancemang, och på herrsidan så återfinns storklubbar, nedflyttade från Handbollsligan, så som Hammarby, AIK, Karlskrona och hårdsatsande HK Aranäs.

Ligorna fick en fin start på Solidsport i fjol, den första säsongen där klubbarna livesända sina matcher på plattformen – och under 2019/2020 så kommer bevakningen att utökas rejält.

Samtliga (omkring 300) matcher för både damer och herrar planeras att livesändas på Solidsport.
Av dessa så kommer 40 även att produceras på plats av Solidsport, och då även exponeras i Telias utbud.

– Vi är enormt glada över att kunna bidra till denna satsning kring den allsvenska handbollen. Serierna känns extremt intressanta med massor av spännande lag och lovande spelare, och att intresset att följa sina lag finns hos fansen – ja, det såg vi tydliga bevis för under fjolårssäsongen, säger Solidsports vd Tobias Thalbäck.

Målsättningen att synliggöra handbollen så mycket som möjligt runt om i Sverige, och dessutom hjälpa till att skapa en ny intäktskälla till föreningarna

Solidsport lanserar ligalösning

Dessutom presenteras nu en ligalösning hos SolidSport, vilken gör det möjligt att via livesändningarna följa sitt lag i allsvenskan på både hemma- och bortaplan.

Man anmäler sig som Månadssupporter på lagens respektive Solidsport-kanal, betalar 129 kronor i månaden – och supportrarna ska då veta att deras bidrag hamnar hos den förening man stöttar och vill se utvecklas. De klubbar med flest Månadssupportar kommer alltså att gynnas mest ekonomiskt.

Ett unikt upplägg.

– I samarbetet med Solidsport så är målsättningen att synliggöra handbollen så mycket som möjligt runt om i Sverige, och dessutom hjälpa till att skapa en ny intäktskälla till föreningarna. Den här allsvenska satsningen är därför helt i linje med den planerade utvecklingen, säger Robert Wedberg, generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet.

Wedberg betonar också att det finns en ambition att höja status och öka intresset för våra näst högsta serier.

Den allsvenska säsongen inleds fredagen den 13 september med mötet LIF Lindesberg-Rimbo HK, och dagen efter är det bland annat dags för det heta 08-derbyt mellan AIK och Hammarby IF.

Text: Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com