Solidsport lanserar AI-projekt med ett strategiskt partnerskap med Mobile Viewpoint.

English

AI och automatiserade kameror blir nästa stora projekt för Solidsport. Ett strategiskt partnerskapsavtal har tecknats med Mobile Viewpoint för att öka antalet automatiserade sportsändningar i Sverige, Danmark, Finland och Baltikum.

7 september 2020 – Stockholm, Sverige – Solidsport har presenterat ett nytt strategiskt partnerskap med Mobile Viewpoint för att storsatsa på antalet automatiserade sportsändningar i Sverige, Danmark, Finland och Baltikum.

I samband med att sportmarknaden utvecklas till automatiserade produktioner och OTT leverans, tillsammans med efterfrågan på mer lokala sportersändningar på alla nivåer, är detta nya partnerskap idealiskt placeras för att leverera på dessa behov. Detta blir särskilt mer relevant eftersom Covid-19 förhindrar åskådare från att tillåtas vara på plats och erbjuder lag och ligor en ny strategi för intäkter och supporterengagemang.

Solidsport är den största streamingplattformen för livesänd sport i Skandinavien och livesänder redan 50 000 matcher per år. Mobile Viewpoint är ett företag som specialiserar sig på att utveckla sändnings- och AI-tekniker. IQ Sport Production-plattformen installeras på en fast plats för att livesända matcher såväl grafik och höjdpunkter och utan behov av ett kamerateam på plats.

Mobile Viewpoint och Solidsport har tecknat ett avtal om ett samarbete för att digitalisera sport på alla nivåer. Genom detta partnerskap kommer Solidsport att vara exklusiv partner till Mobile Viewpoint för att installera och betjäna företagets AI-kameror i Norden.

“Det här är framtiden för alla moderna arenor”

– Det började redan i februari i år med den första installationen av IQ-Sports Producer i IFU Arena i Uppsala, säger Tobias Thalbäck, VD på Solidsport. “Vi har varit intresserad av att etablera oss på denna marknad ganska länge men kunde inte hitta en lösning som var tillräckligt bra. Efter våra inledande tester lades allt på is på grund av den pågående pandemin. Men efter några omfattande tester i somras vet vi nu att vi har den absoluta rätt partner i Mobile Viewpoint för detta projekt. Med detta partnerskap räknar vi med en snabb etablering på alla våra marknader. Vi är också övertygade om att detta är framtiden för alla moderna arenor idag. Tack vare detta partnerskap har vi nu möjlighet att erbjuda en komplett lösning till klubbar och arenaägare till en övertygande kostnad för en professionell leverans “.

“Banbrytande AI kommer att automatisera sportsändningar”

Michel Bais, VD för Mobile Viewpoint kommenterade “Vi är mycket glada över att starta partnerskapet med Solidsport. Genom att utnyttja vår AI-drivna IQ-SP-plattform kommer Solidsport att kunna skapa och livestreama professionella sportproduktioner utan behov av en kameraperson”

Solidsport kommer att göra 10 installationer före årsskiftet och är redan i diskussioner med arena arenaägare och klubbar som vill gå med Solidsport på denna resa. Som ett nästa steg siktar Solidsport på att utöka partnerskapet med fler marknader och över 100 installationer under 2021.

Om SolidSport

Solidsport är den enkla streamingtjänsten som alla kan dra nytta av. Ett gratis konto hos Solidsport, en internetanslutning och en mobilkamera är allt som behövs för att genomföra din egen livesändning av ett event. Inkomsterna från sändningen fördelas lika i ett unikt initiativ för att skapa nya ekonomiska resurser för alla sporter på alla nivåer. Hittills har 40 miljoner kronor passerat SolidSports plattform och gått vidare till alla klubbar och lag som använder plattformen. Solidsport är för alla sporter – stora som små – och visionen är att bidra till ett samhälle där fler människor rör sig och fler människor mår bra.

Om Mobil Viewpoint

Med globala kunder inklusive stora programföretag och TV-produktionsbolag, har Mobile Viewpoint varit en global innovatör inom mobila live streaming-lösningar för Outside Broadcast, fjärrproduktioner och säkerhetslösningar. Med över 10 års erfarenhet av sändningar fortsätter de att förnya sig för mobilkodare för livestreaming över 4G och 5G, och fortsätter som världsledande när det gäller att utveckla AI-lösningar för automatiserade nyhets- och sportproduktioner. Baserat i Nederländerna, kunder inkluderar BBC, Sky News, Al-Arabiya och Premier League samt en rad brottsbekämpande och akuta första responders.

Press & Information

Tobias Thalbäck
Vd
Telefon: +46 73-341 44 06
E-post: tthalback@solidsport.com

Andreas Westerlind
Marketing Communications Manager
Telefon: +46 76-802 71 27
E-post: awesterlind@solidsport.com