Solidsport och IFU Arena är överens om en AI-satsning som innebär att tiotusentals matcher och event kommer livesändas via automatiska kameror under 2020-2023.
– Det är jättehäftigt steg för Solidsport och Uppsalas idrottsliv, säger Tobias Thalbäck, VD på Solidsport.

Parterna är överens om ett treårsavtal som innebär att Solidsport installerar en automatisk kamera i IFU Arenas A-hall samt tillhandahåller fem mobila sändningsriggar i övriga hallar. Något som möjliggör att alla idrottsevenemang i IFU Arena kan livesändas via Solidsports plattform.

– Att kunna erbjuda en komplett AI-lösning i IFU Arena som arrangerar hundratals sportevent varje helg är ett jättehäftigt steg för oss och idrotten i Uppsala, säger Tobias Thalbäck, VD Solidsport.

Vår affärsmodell har visat sig fungera bra och vi kommer fortsätta på den inslagna vägen

– AI-satsningarna har än så länge handlat om ganska kostsamma installationer där klubbarna eller arenaägare har behövt stå för notan för att sedan vara låst till en plattform. Vår affärsmodell som alltid har som utgångspunkt att generera pengar till idrotten, har visat sig fungera bra och vi kommer fortsätta på den inslagna vägen även här, säger Thalbäck.

Solidsport erbjuder en kostnadsfri streamingplattform för idrottsklubbar och föreningar som via en egen kanal kan livesända event och matcher med en välutvecklad betallösning.

Aktivera ditt lag på Solidsport här.

Under 2019 så livesändes 44 000 matcher via Solidsports plattform som hittills har genererat över 40 miljoner till klubbar i Sverige och lag runt om i Europa.

– Den här satsningen innebär att vi kan öka takten ännu mer och erbjuda ännu fler lag möjligheten att tjäna pengar på sina matcher, säger Thalbäck.

IFU Arena ser med samarbetet en möjlighet att både digitalisera sig, stärka sitt erbjudande mot nya och befintliga partners och generera nya intäkter för att fortsätta utveckla sin verksamhet.

– Solidsport ligger i framkant och erbjuder en innovativ lösning för att livesända sport. Det här samarbetet ger oss en unik möjlighet att både utveckla vår egen verksamhet och samtidigt erbjuda ett helhetskoncept som gör alla inblandade till vinnare, säger Tobias Svensson, VD för IFU Arena.

Om IFU Arena:

Årets arena 2018 och Uppsalas största idrottsarena – samlingsplatsen för utövare och älskare av innebandy och friidrott, men också för ungdomar och andra Uppsala-bor.

Presskontakt & Information

Tobias Thalbäck, VD Solidsport
Epost: tthalback@solidsport.com
Tel: +46 73-3414406

Tobias Svensson, VD IFU Arena
Epost: tobias.svensson@ifuarena.se
Tel: +46 70-8651071