Skyttekungen Martin Dolk ser fram emot nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Förra säsongen vann han skytteligan överlägset. På lördag spelar han och hans Hammarby premiär mot Lindesberg. Spelaren, som många tror kommer leverera även i år, är Hammarbys Martin Dolk. Solidsport News ringde upp honom för att prata om säsongen som kommer.
Det ska bli jäkligt skönt att dra igång, säger han till Solidsport News.

Under förra säsongen stod Hammarby Martin Dolk för 201 makalösa mål på 20 matcher. Med dessa siffror vann han Handbollsallsvenskans skytteliga tämligen enkelt. Därför är det inte heller så konstigt att majoriteten av seriens tränare tror att Dolk upprepar bedriften och tar hem skytteligan igen den här säsongen.

Jag har absolut inga problem med favoritskapet. Det sätter ingen press på mig, det skiter jag fullständigt i. Jag hoppas inte vinna skytteligan i år, jag vill vinna assistligan, säger Martin Dolk till Solidsport News. 

“Vi ska vinna serien”

Förra säsongen slutade Hammarby på andra plats i serien, på samma poäng som HK Aranäs, men med sämre målskillnad. I år är det många som tror att laget kommer vara det lag som tar hem serien.

Jag hoppas vi gillar favoritskapet. Det var länge sen vi var så kraftigt favorittippade, senaste var typ 2007 eller när vi vann guld, säger Martin Dolk.

Men bara för att man är favoriter betyder det inte att man vinner. Det är fortfarande ett jobb som ska göras och matcher som ska vinnas. Men för både Hammarby och Martin Dolk är målsättningen klar.

Målet är att vinna serien såklart, det är ett mål som både jag och laget har. Men det blir tufft. Vi ska vara väldigt ödmjuka inför uppgiften. Det är kul med favoritskapet, det betyder att vi som lag och klubb gör någonting bra, säger han.  

Han fortsätter.

Själv hoppas jag kunna vara en duktig playmaker. Jag skiter i om jag hamnar högt i poänglistan, bara jag känner att jag kan bidra som playmaker, säger Martin Dolk. 

“Toppmatcherna ser jag mest fram emot”

26 matcher ska spelas, 13 hemma, 13 borta. Alla lika betydelsefulla. Men det finns en typ av match som Martin Dolk ser fram emot lite extra. 

Toppmatcherna (Amo, Karlskrona och Skånela) är roligast. Då visar det vilket virke man är gjord av. Både individuellt och som grupp. Kan vi knipa dem och göra det vi ska göra mot resten så kan vi gå hela vägen, säger han. 

Hammarby ställs mot Lindesberg i den första omgången av Handbollsallsvenskan. Matchen spelas på lördag klockan 17:00. Laget går in i säsongen med bra feeling berättar Martin Dolk.

Jag hoppas det sprutar energi ur våra öron och att vi krossar motståndet. Men jag blir inte förvånande om det blir en tight match heller. Man ska absolut inte underskatta Lindesberg, avslutar han.

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com