Ett tillfälle för ett NHL-proffs att ge tillbaka.
En möjlighet för NHL-fansen att se sina hjältar live.
När Chicago Blackhawks back Calle Dahlström återvänder till Järfälla så är det tillsammans med ett gäng svenskar från världens bästa hockeyliga – nämligen Kronwall Stars.
– Jag kommer hem med stor glädje och förhoppningsvis blir det en rolig match att se på, säger Dahlström.

Du ser matchen mellan Järfälla HC och Kronwall Stars live på SolidSport klockan 18.00 i kväll.
24-åringen inledde sin karriär i just Järfälla, och de goda stunderna från barndomshockeyn är fortfarande i färskt minne.

– De bästa minnena har jag från tiden då jag var riktigt ung, och vi åkte runt och spelade en massa turneringar med Järfällas 94:or. Vi var en stor trupp, hade flera lag – men farsan var tränare, så kom det ett återbud från en lagkamrat i ett annat lag så stod jag alltid på tur, säger Calle Dahlström.

Som fortsätter med ett skratt:
– Då var jag forward också och gjorde en massa mål. Det händer ju inte längre direkt…

Förhoppningsvis blir det mycket mål. Det brukar det i alla fall bli.

Tillsammans med NHL-legendaren Niklas Kronwall stjärnlag – Kronwall Stars – så tar Dahlström i kväll åter plats på isen i Järfällas hemmahall i en uppvisningsmatch.

– Jag fick Kronwalls stipendium när jag var 16 år, det går till någon han anser brinna för ishockeyn lite extra. Det är med stor glädje jag kommer tillbaka till Järfälla, och få ge tillbaka lite grand till en klubb som gjort så mycket för mig, säger Dahlström.

I Kronwall Stars, som möter Järfälla HC, återfinns bland andra Tre Kronor-stjärnor som William Nylander (Toronto Maple Leafs) och Gabriel Landeskog Colorado Avalanche), men Calle Dahlström lyfter också fram tre andra NHL-proffs som har potential att bjuda upp till dans i kväll.

– Vi har många skickliga spelare. Pontus Åberg (Toronto Maple Leafs) och Alexander Wennberg (Columbus Blue Jackets) kommer garanterat att bjuda på några sköna dragningar, Och Erik Gustafsson (Chicago Blackhawks) kan stå för några fina mackor.

– Förhoppningsvis blir det mycket mål. Det brukar det i alla fall bli.

Snart väntar träningsläger i Nordamerika och Calle Dahlströms planer för säsongen med Chicago Blackhawks är tydliga:

– Jag hoppas etablera mig på allvar den här säsongen. Ta mer plats, både på och vid sidan av isen. Bygga pondus och självförtroende.

Text: Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here