Två klassiska klubbar i ett hett cuperderby.
Och en legendar mot en klubbhjälte som gått över till “fel” sida.
Tyresö FF mot AIK innehåller kittlande ingredienser – och du ser matchen live på Solidsport den 18 september kl 19.00.
– Det kommer nog bli speciellt för mina spelare, säger Victoria Sandell, före detta skyttedrottning i landslaget och numera tränare i TFF.

LIVE: Se Tyresö-AIK i Svenska cupen här.

Den 10 juni 2014 försattes Tyresö Fotboll AB i konkurs.
Laget – som samma år nådde Champions League-final – fick börja om i division två och jobbet att bygga en hälsosam och stark verksamhet har pågått sedan dess.

Tränaren Caroline Sjöblom drog ett stort lass när hon lyfte Tyresö FF upp genom seriesystemet, och det är klart att det blir ett speciellt möte när hennes nuvarande klubb AIK möter TFF i Svenska Cupen den 18 september.

Det kommer nog bli speciellt för mina spelare och för “Carro” själv. Hon har ju tagit laget hela vägen hit, till division ett. Så det blir säkert mer speciellt än för mig, det här är ju mitt första år som tränare för Tyresö FF, säger Victoria Sandell.

AIK ligger i toppen av Elitettan, Tyresö FF en division bakom. Men Victoria Sandell tror att matchen kan bli jämn.

– AIK har ett tufft spelschema, de möter Uppsala precis innan de möter oss och sedan Umeå strax efter vår match. Så vi får se vilket lag de ställer upp med, säger Sandell.

– De ska ju föra spelet mot oss, men allt handlar om vad man får ut av matchen.Vi tror på vårt spel och måste agera utifrån det.

Fokus ligger på jobbet med damlaget, men Victoria Sandell ser också en gryende framtid för Tyresö FF.

– Just nu är glappet från damlaget ner till nästa nivå lite stort. Men vi ser att det kommer riktigt bra årskullar -04 och -05, så det finns saker att jobba med, säger Sandell.

Det finns riktigt starka ligor i Europa nu, och dem kommer vi få det svårt att konkurrera med. Så det handlar om att utbilda våra egna spelare och sedan låta dem ta steget upp.

LIVE: Se Tyresö-AIK i Svenska cupen här.

Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com