Se Isabelle Gullden och svenska damlandslagets kommande landskamper mot Polen live på Solidsport. Foto: Bildbyrån

På torsdag och lördag möter det svenska damlandslaget Polen i Lund respektive Ystad. Nu är det klart att båda matcherna kommer sändas live på Solidsport.
– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda vår växande handbollspublik två matcher av högsta kvalité, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

I dag har damlandslaget samlas i Lund för den första officiella samlingen sedan VM i Japan i december förra året. Tomas Axnér kommer i Sparbanken Skåne Arena på torsdag leda landslaget för första gången och returen spelas i Ystad Arena på lördag.

Två spännande matcher som startar 18.00 och som kommer sändas via solidsport.com/svenskhandboll 

– Matchen sänds gratis på Solidsport som är hemmet för all breddhandboll. Det innebär att alla verkligen har chansen att se landslaget i veckan, säger Stefan Lövgren, vd på Svenska Handbollslandslaget AB.

Två debutanter finns med i truppen

Solidsport har över 40 000 aktiva handbollstittare i plattformen som nu får chansen att se damlandslaget via en högkvalitativ kameraproduktion. Solidsport kommer även aktivera livechatten där tittarna kan interagera med varandra under matchen

Två debutanter finns i den svenska truppen i form av Nina Dano och Frida Rosell, medan Emma Rask och Kristin Thorleifsdóttir båda spelat en landskamp vardera tidigare. Dessutom är både Johanna Bundsen och Johanna Westberg tillbaka i landslaget för första gången efter att de blivit mammor.

– Det ska förstås bli jättekul att spela i landslaget igen, det var hela tiden målet även om det inte fanns några garantier för att det skulle bli möjligt. Kul också att matchen kommer att sändas på Solidsport som alla har tillgång till, säger Köpenhamnsmålvakten.