Det är satsningen som ska sluta i ett etablerat lag i SHE.
Guif Eskilstuna räknas också som den tyngsta favoriten när Allsvenskan för damer nu drar igång – och där du ser samtliga matcher på Solidsport.
– Det gäller bara att hantera favoritskapet på bästa sätt, säger nya tränaren Helena Lindblom.

Premiären kunde dock knappast vara tuffare.

Bortamatchen mot Eslöv är på pappret en av säsongens svåraste utmaningar.

– Vi har längtat jättelänge efter det här. Att få komma igång och spela. Men vet inte riktigt var man stor och hur bra Eslöv är. Men de är tippade i toppen och vi får största utmaningen direkt – så det gäller att vara förberedd, säger Guif-tränaren Helena Lindblom.

Även Aranäs, Kristianstad och Hellton nämns av av bland andra experten Magnus Grahn som förmodade topplag, och Lindblom adderar OV Helsingborg.

Men störst favoriter av alla är ändå Guif Eskilstuna och det känns både väntat och bekvämt för Helena Lindblom.

– Att vara favoriter är roligt. Guif har ju kvalat fyra år på raken, och kom tvåa förra året – så man ska ha favoritskap då. Det gäller att hantera det. Att inte stressa upp sig om det kommer någon förlust, säger Lindblom.

– Förra året så var allsvenskan ett getingbo, alla slog alla. Det blir tätt i år också gissar jag.

Helena Lindblom är i Guif med uppdraget att lyfta klubben upp i handbollens finrum, och helst ska det ske redan den här säsongen..

– Alltså, när jag kom in i våras så presenterade klubben en spännande plan. Man vill att damerna ska upp i SHE, helst så fort som möjligt. Man ska gå upp och sen etablera sig i SHE, berättar Lindblom.

– Vi vill värva spelare som ska vara så bra att vi kan gå upp. Vi tränar för det.

Mathias Lühr

 

mluhr@solidsport.com

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here