Spelare och ledare i AIK handbolls herrlag sänker sina arvoden för att stötta föreningen under coronakrisen. Foto: Bildbyrån
Den pågående coronapandemin har varit ett slag i magen för hela idrottssverige. Något som är skälet till att samtliga spelare och ledare i herrlaget i AIK Handboll valt att sänka sina arvoden.
– Att alla spelare och ledare så självklart satte sina klubbhjärtan först är något väldigt unikt inom den moderna idrotten, säger klubbens sportchef Gustav Rydergård.
Handbollssäsongen fick likt många idrotter avslutas på ett mycket tråkigt sätt. I samband med Covid-19 och dess framfart i Sverige så kom tillslut beskedet att säsongen ställdes in, likt flera andra idrotter.
Mängder av slutspelsmatcher och ungdomscuper har sedan dess blivit strukna i kalendern samtidigt som sponsorer hoppat av och satt klubbarna i en ekonomisk kris.
Det är bakgrunden till att samtliga spelare och ledare i AIK Handbolls herrlag agerat för att stötta sin förening. I ett pressmeddelande skriver klubben att samtliga valt att minska sin arvoden för att hjälpa klubben genom den tuffa tiden.

“De flesta samtalen tog bara några minuter”

De ersättningar som fanns avtalade för säsongen 2020/21 har nu frivilligt sänkts med 50-80 % och är nu helt baserade på att säsongen blir av.
– Det var kanske inte en drömstart på mitt nya jobb och jag hade gruvat mig mycket inför de individuella samtalen. För mig var det ingen självklarhet att grabbarna skulle vilja stanna eller att
de skulle gå med på mitt förslag. Men de flesta samtalen tog bara några minuter. Att alla spelare och ledare så självklart satte sina klubbhjärtan först är något väldigt unikt inom den moderna idrotten, säger nytillträdde sportchefen Gustav Rydergård i ett uttalande.

“Självklart att sätta barnen i första ledet”

För AIK-spelaren Zlatko Pavicevic var det ett enkelt beslut att ta för att säkra klubbens fortsatt utveckling.

– För mig var det självklart att sätta barnens verksamhet i det första ledet. Vi har något väldigt spännande på gång på både dam, herr och ungdomssidan och vi spelare har ett ansvar
gentemot föreningen att se till att vi kan fortsätta gå framåt även under speciella tider som dessa. Att vara en del av AIK-familjen innebär alltid ett ansvar gentemot andra och jag är stolt
över hur laget slutit upp. Det blir en väldigt rolig säsong och jag hoppas att vi får tillbaka genom att våra supportrar kommer förbi när säsongen äntligen drar igång, säger han i ett uttalande.