Fyra matcher spelas, tre är inställda i helgen. Foto: Bildbyrån.

Efter ett uppehåll på drygt två veckor är herrallsvenskan tillbaka till helgen. Men det blir ingen full omgång. En redan haltande tabell kommer efter helgens matcher att halta ytterligare när fyra matcher är inställda hittills, och tre planeras att spelas. 

För drygt två veckor sedan meddelande Svenska Handbollförbundet att både herr- och damallsvenskan pausas då nya säkerhetsrutiner skulle införas med tanke på pandemin. Den tiden är nu förbi – och herrallsvenskan matcher står äntligen för dörren igen.

Men det blir en uppdelad omgång till helgen. Fyra matcher är hittills inställda, med reservation för att det kan bli fler. Tre matcher är planerade att spelas i skrivande stund, där ibland söndagens toppmöte mellan Amo och Kungälv.

Resterande matcher som är planerade spelas på lördagseftermiddagen. Först ut är mötet mellan Rimbo och Anderstorp, med start klockan 14. En timme senare startar VästeråsIrsta – Kärra.

UPPDATERING
Skånela – Karlskrona har blivit uppskjuten.

De tre matcher som är inställda är:

  • Torslanda – Lindesberg
  • Tyresö – AIK
  • Hammarby – Vinslöv
  • Skånela – Karlskrona

Något nytt datum för dessa matcher är i skrivande stund inte bestämt. Matcherna är inställda då de inte går att genomföra på ett säkert sätt. Coronatesterna som lagen ska göra inför varje match enligt de nya säkerhetsrutinerna SHF infört har inte kommit än.

Ni ser samtliga matcher från herrallsvenskan på solidsport.com/allsvenskanherrar