USM Handboll Steg 1 livesänds på Solidsport. Foto: Bildbyrån

På lördag och söndag spelas steg 1 av Gjensidige USM i handboll för flickor och pojkar 18. Alla matcher i steg 1 kommer livesändas på Solidsport.
Sändningar av matcher blir ett extra och viktigt verktyg för att göra handbollen tillgänglig, säger Adam Engström tävlingschef för USM.

USM är uppdelat i fyra steg innan det avslutas med finalspel. I steg 1 är lagen är indelande i 16 grupper på flicksidan och 14 på killsidan.

När det kommer till publiken kommer man att följa samma regler som gäller för nationella tävlingsmatcher, max 50 personer. Sedan är det upp till varje arrangör att avgöra om det går att ta in publik eller inte berättar Adam Engström.

– Det finns ju en del publikhallar med läktare där man kan ta in 50 personer om man anser att det är riskfritt, säger han.

Istället kommer publiken kunna följa alla matcher från samtliga 30 grupper i steg 1 solidsport.com/usmhandboll

“En så vanlig vardag som möjligt”

Likt många andra har förberedelserna inför USM skiljt sig från tidigare år. Mer tid har lagts på att besvara frågor man vanligtvis inte behöver ta tag i. Men det är något man inte har problem med, berättar Adam Engström.

– Det är ett arbete vi gärna lägger ner för att få igång en så vanlig vardag som möjligt för barn och ungdomar, avslutar han.

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com