Norrlandsderby i SBL Dams säsongspremiär. Foto: Simon Eliasson / Bildbyrån

Sverige, är ni redo? Det är dags för säsongspremiär i SBL Dam. En lång försäsong är över och nu väntar en säsong fylld med spännande matcher. Redan i första matchen är det dags för hett rivalmöte i norr mellan Luleå och A3. 
– Kul med säsongsstart, tuff match direkt mot Luleå. Dagsformen kommer att avgöra, säger Jan Enjebo, tränare i A3 basket Umeå till Solidsport News. 

Så sent som under onsdagen blev det äntligen klart att samtliga matcher från Sveriges högsta basketliga för damer kommer sändas via Solidsport.

Mellan torsdag och lördag väntar nu första omgången av SBL Dam. Omgången inleds ikväll (läs torsdag) klockan 19 med ett stekhett toppmöte i norr mellan Luleå Basket – A3 Basket Umeå och avslutas på lördag när Eos möter Visby.

– Det har varit en lång försäsong så det ska bli jättekul att dra igång, säger Jan Enjebo, till Solidsport News.

– Känns otroligt bra men samtidigt konstigt att det börjar. Det har varit ett långt break och ovissheten kring situationen i världen gör att det känns konstigt, säger Robin Sandberg, tränare i Luleå Basket.

Ska vara bäst i slutspelet

Båda lagens tränare pratar om att det inte är nu i början man ska vara som bäst. Det gäller att få ihop laget under säsongen för att vara så bra man bara kan när grundserien är slut och slutspelet ska till att börja.

– Vi spelar för “the long game”. Det är såklart viktigt att vinna i morgon, men det viktigare att vi fortsätter utvecklas och kommer ihop bra med gruppen till slutet av säsongen, säger Robin Sandberg.

– Man vill ju inte peaka för tidigt, det är i slutet av säsongen när slutspelet börjar vi ska vara som bäst, säger Jan Enjebo.

Vad tror du blir viktigt i matchen?

– Kontrollera tempot och skyttarna kommer vara viktigt i den här matchen, säger Robin Sandberg.

– Att få momentum. Sen tror jag att det kommer bli låga poäng och därför blir försvaret väldigt viktigt, säger Jan Enjebo.

Se samtliga matcher från SBL Dam på
solidsport.com/sbl-dam

Kommande matcher på Solidsport

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com