RF:s Björn Eriksson kritiserar regeringens beslut. Foto: Bildbyrån.

På en presskonferens under fredagseftermiddagen meddelade regeringen att sim- och idrottshallar ska stängas till den 24 januari. Det gäller inte för elitidrottare men för barn- och ungdomar. Ett beslut som nu kritiseras av Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. 
– Jag tycker det är helt fel, och jag tror att det är direkt kontraproduktivt, säger han till SVT Sport.

All statlig- och kommunal verksamhet som inte är nödvändig, exempelvis sim- och idrottshallar ska stängas. Det meddelade stadsminister Stefan Lövfen under en presskonferens förra veckan.

Elitverksamheten och den professionella idrotten drabbas inte av att idrottshallar stängs. Däremot innebär det att barn- och ungdomar inte kommer att kunna utöva idrott inomhus den närmsta månaden. Ett beslut som kritiseras hårt av Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

– Jag tycker det är helt fel, och jag tror att det är direkt kontraproduktivt. Det är en uppfattning som jag har fattat att även Folkhälsomyndigheten har, det är i alla fall det de säger när jag resonerar med dem om den här frågan, säger Björn Eriksson till SVT Sport.