Det lokala aktivitetsstödet (LOK) kommer inte minska trots färre antal aktiviteter. Det meddelar Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.
– Totalsumman blir lika stor 2020 som 2019, säger Björn Eriksson, ordförande i ett pressmeddelande.

Coronaviruset har satt många föreningar i en tuff ekonomisk situation.
Nu har Riksidrottsförbundet gett ett positivt besked om det lokala aktivitetsstödet.
LOK-stödet kommer inte minska trots att många aktiviteter uteblir.
– Föreningar kan räkna med ungefär lika stort stöd som om verksamheten hade rullat på om vanligt, säger Björn Eriksson, ordförande i ett pressmeddelande.

Enligt RF genomförs vanligtvis fler än en miljon träningar, tävlingar och matcher under mars och april månad, och som samlar 10 miljoner barn och ungdomar sammanlagt.
Men så blir inte fallet i år.

LÄS ÄVEN: Solidsport tar fighten mot corona

Regeringens förbud mot större evenemang och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för mindre evenemang har gjort att majoriteten av all idrott har ställts in. Något som inneburit stora ekonomiska konsekvenser för landets föreningar.

Men trots att mängder med evenemang och idrottsverksamhet har ställts in kommer alltså LOK-stödet inte påverkas.

– Jag vill lugna våra ideella föreningar i hela landet att det lokala aktivitetsstödet inte kommer att minska för att det blir färre aktiviteter. Totalsumman blir lika stor 2020 som 2019, fortsätter Eriksson.

“Kommer lämna över en beräkning till idrottsministern”

RF meddelar också att man gjort en första överblick av de ekonomiska konsekvenserna för evenemangen som ställts in under mars och april.

– Jag kommer lämna över den beräkningen till idrottsminister Amanda Lind vid det planerade mötet på onsdag klockan 10, säger Eriksson.

LÄS ÄVEN: Corona sätter föreningar i kris

RF har samtidigt inlett en djupare analys som tar höjd för evenemang till och med juni.

– Det kommer ta lite tid att överblicka effekterna av det som nu sker. Vi har satt igång arbetet med en mer heltäckande analys som jag får återkomma kring under april månad, avslutar han.

Läs hela pressmeddelandet här.