Folkhälsomyndigheten uppmanar till fortsatt försiktighet till idrottsrörelsen. Foto: Bildbyrån

Fortsätt följa allmänna råd och restriktioner. Det är senaste påminnelsen från Folkhälsomyndigheten till idrottsrörelsen. En påminnelse som uppskattas av Riksidrottsförbundet.
– Vi måste tillsammans fortsätta att ta ansvar och vara noga med att följa allmänna råd och rekommendationer för att minska smittspridningen, säger Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet (RF) i ett uttalande.

Stanna hemma om du har symptom, oavsett om det är lite eller mycket. För arrangörer av evenemang gäller det att göra en riskbedömning. Se till att trängsel kan undvikas i största möjliga mån och att tillgängligheten av handhygien är god.

– Det är osäkra och tuffa tider, då det gäller att stå starka tillsammans och hjälpas åt, både inom idrottsrörelsen och i samhället i stort, säger Björn Eriksson i ett uttalande på RF:s hemsida.

“Räknar med en höst präglad av restriktioner”

Förberedelsearbetet inför hösten och 2021 pågår för Riksidrottsförbundet som analyserar och arbetar med flera olika scenarion.

–  Vi är inställda på att även hösten kommer att vara präglad av restriktioner på grund av corona. Vi behöver planera för att det kommer att påverka idrottsrörelsen under hela 2021, säger Björn Eriksson.