Regeringen har tagit fram ett förslag för att tillåta upp till 500 personer i sittande publik under ett idrottsevenemang. Foto: Bildbyrån

Idrotten har desperat väntat på besked i publikfrågan.
Under tisdagen meddelade regeringen ett förslag tagits fram om att utöka begränsningen för sittande publik till 500 personer.

Idrottsevenemang ska kunna ta in 500 personer med en meters mellanrum, undantaget två personer i samma sällskapet. Det meddelade regeringen på en presskonferens under tisdagen.

– Ett undantag som tillåter arrangemang med sittande publik på upp till 500 personer att genomföras. Publiken ska sitta på ett avstånd om en meter till varandra, och två personer i samma sällskap ska kunna sitta tillsammans utan avstånd mellan sig, säger Amanda Lind.

Beslutet ska i så fall kunna gälla från och med 15 oktober.
Regeringen kommer att ge Folkhälsomyndigeten i uppdrag att återkomma med rekommendationer på lättnader eller restriktioner.

– I uppdraget ingår att titta på särskilt utpekade sektorer: sport- och idrottsverksamhet utomhus, loppmarknader, demonstrationer, mässor och nöjesparker, säger Amanda Lind enligt SVT Sport.