Statsminister Stefan Lövfen och socialminister Lena Hallengren. Foto: Erik Simander/Bildbyrån

Idrottens får vänta med att välkomna publik igen. Restriktionerna för att hantera smittspridningen av Covid-19 kvarstår. Det meddelande statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff idag.
– Regeringen planerar inte att lätta på de rådande coronarestriktionerna framöver, säger han.

Smittspridningen av Covid-19 ökar i både Sverige och Europa. Än är pandemin långt ifrån att vara över. Därmed får också idrottssverige fortsatt vänta på att ta in mer publik på läktarna.

Ett förslag om ett tak på 500 personer, jämfört med nuvarande 50, har under en tid varit under utredning av regeringen. Det fanns då förhoppningar om att en sådan förändring skulle kunna tillämpas från den 1 oktober, vilket nu inte sker.

På en presskonferens tidigare idag meddelande regeringen och statsminister Stefan Löfven att den restriktion om 50 personer på evenemang och annan verksamhet inte kommer att förändras.

– Allt fler har blivit mindre noggranna. Den stora försiktigheten som fanns i våras har bytts ut mot kramar, kalas och rusning i kollektivtrafiken. På ett sätt är det förståeligt. Men vi måste hålla i och hålla ut. Läget är bättre men krisen är inte över, sa Stefan Löfven under dagens presskonferens.

“Lättnader kommer om läget förbättras”

Han förtydligar samtidigt att lättnader kan komma om läget förändras till det positiva.

– Om läget förbättras och smittspridningen verkligen går ner finns möjlighet att göra lättnader, säger Löfven

Även socialminister Lena Hallengren (S) uppmanar till fortsatt försiktighet för att minska risken för fortsatt smittspridning.

– Det kanske är en lätt förkylning för dig, men det kan vara en livshotande sjukdom för någon annan.