Ännu en av Sveriges populära innebandycuper inleder ett samarbete med Solidsport.
Målsättningen är att samtliga matcher från Warbergsspelen ska livesändas på den expanderande plattformen under de kommande tre åren.
– Vi visar att vi är på tå och att vi vill utveckla vår cup, säger Jonas Klavberg, vice ordförande i Warberg IC.

Mellan den 27 mars och 5 april avgörs Warbergsspelen för tolfte gången, och arrangören räknar med ännu en innebandyfest i stadens sporthallar.

Omkring 350 lag är anmälda och förra året så hade cupen 3 300 övernattande spelare och ledare i skolsalar, på bygdegårdar, hotell och vandrarhem.

Och nu vill Warbergsspelen ta nästa steg i utveckling.

För första gången så kommer cupen att livesända matcherna på Solidsport, och målsättningen är att samtliga matcher ska vara tillgängliga även för de intresserade som inte kan ta sig till Varberg den här gången.

Det skulle innebära närmare 900 ungdomsmatcher.

– Vi visar att vi är på tå och att vi vill utveckla vår cup. Jag har sett sändningar från andra cuper och vet intresset är stort och därför vet jag att många kommer vara nyfikna och vilja se matcherna från Warbergsspelen och att spridningen bör bli bra, säger Jonas Klavberg.

– Cuper i dag är tillgängliga för alla, och för oss innebär livesändningarna att vi adderar en dimension till Warbergsspelen. Det är väldigt roligt.

Vi visar att vi är på tå och att vi vill utveckla vår cup.

När det kommer till innebandy på Solidsport idag så finns redan Storvretacupen, världens största innebandycup, liksom bland annat Linköping Floorball Cup, Göransson Cup, Örebrocupen och Jalas Floorball Cup i utbudet.

Vd Tobias Thalbäck är mycket glad över att nu kunna räkna in även Warbergsspelen de kommande tre åren.

– Solidsport har en historia med Warbergs IC sedan 2011, då det var det första idrottslaget som triggade bolaget att testa en PPV-lösning. Utfallet blev positivt och vi rider ju fortsatt på den ständigt växande vågen av efterfrågan av livestreamad sport från alla sporter och alla nivåer, säger Thalbäck.

– Därför känns det ju speciellt att få välkomna Warbergspelen till Solidsport, och vi räknar med en både rolig och spännande resa tillsammans under de kommande åren.