Antalet sändningar pekar brant uppåt och tittarsiffrorna följer samma kurva.
Satsningen på livestreamade evenemang har även tydliga positiva effekter när det kommer till delaktigheten inom svensk handboll.
SolidSports samarbete med Svenska Handbollförbundet har inletts precis som planerat – och till och med bättre än så.
– Intresset och engagemanget har överträffat alla förväntningar, säger generalsekreterare Robert Wedberg.

Det var i oktober 2018 som samarbetet formaliserades, och ser man till de fem månader som SolidSport och Svenska Handbollförbundet gemensamt satsat på att livestreama evenemgang från alla nivåer så är resultatet lika tydligt som imponerande.

  • 430 000 liveströmmar har startats av 180 000 unika tittare.
  • De sammanlagda tittartimmarna räknas till 40 200, vilket är en ökning på 51 procent från föregående mätperiod.
  • 299 nya kanaler (en ökning på 53 procent) har startats på SolidSport, och den totala summan handbollskanaler är nu uppe i 456.

– Vi ser det som oerhört positivt. Intresset och engagemanget har överträffat alla förväntningar och visar att vi är rätt ute med denna möjlighet för våra föreningar runt om i landet, säger Robert Wedberg.

– Vi vill självklart fortsätta expansionen, även om vi nått långt finns det mer potential. Vi kan tillsammans bygga plattformar för olika serier.

Vi har möjlighet att nå ut med budskap kring både handbollens värderingar och prioriteringar.

Bland de större evenemang tittarna så här långt kunnat följa live via SolidSport finns allsvenskan för både damer och herrar, kval till handbollsligan, Lundaspelen och SverigeCupen.

Ser man till kommande evenemang så ser vi bland annat fram emot USM i Uppsala 3-5 maj och klassiska Eken Cup i sommar.

– Samarbetet med Svenska Handbollförbundet har så här långt fungerat fantastiskt bra, och vi gör precis det vi på förhand sa att vi tillsammans skulle göra med svensk handboll. Lyfta sporten, skapa nya intäktskanaler för lag och föreningar över hela landet och från alla nivåer – och dessutom skapa en ännu större delaktighet. Tillsammans med handbollen så har vi verkligen kunnat visa upp SolidSports tjänst på allra bästa sätt, säger Tobias Thalbäck, vd för SolidSport.

Robert Wedberg stämmer in, och lyfter fram ytterligare möjligheter som förvaltats av svensk handboll under samarbetet.

– Familj och vänner runt om i landet har möjlighet att ”vara med” utan att behöva vara på plats i arenorna. Såväl spelarutbildning, tränarutbildning och domarutbildning har med detta ett fantastiskt underlag som bör påverka utvecklingen i positiv riktning framöver och flera föreningar har rekryterat nya ideella krafter som får syssla med något inom föreningen som man utöver handbollen brinner för, säger Wedberg.

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com