Nykomling GFK Kroppskultur ser fram emot säsongen i Allsvenskan. Foto: Bildbyrån

En ny säsong av damallsvenskan väntar. För GF Kroppskultur, som är nykomling i serien, blir det en helt ny utmaning. Laget har tagit sig från division 2 till allsvenskan på två säsonger.
– Det ska bli fantastiskt roligt, en helt ny dimension, säger Robert Östblom, tränare i GF Kroppskultur till Solidsport News.

På söndag klockan 17 spelar GF Kroppskultur premiär mot favorittippade HK Aranäs. En match som livesänds på Solidsport och som blir tuff start på säsongen medger tränaren Robert Östblom.

– Vi har pratat om oss själva och vad vi ska göra och förbättra. Sen har vi hemmaplan, dock utan publik, så vi får se om vi kan skrälla på något sätt, säger han och fortsätter:

– Det kan vara en fördel att vara underdog, det kan vara så att lagen kanske inte har scoutat oss så mycket, säger Robert Östblom till Solidsport News.

“Klara oss kvar”

De flesta tränarna trodde i en enkät att ni som nykomling får det svårt – kommentar på det?

– Så kan det ju vara. Vår målsättning är att klara oss kvar utan kval till att börja med, säger Robert Östblom.

För att klara av sin målsättning gäller det för GF Kroppskultur framförallt att man undviker skador på sina spelare.

– Att åka på skador gör att man inte kan prestera fullt ut, säger han.

Försvarspelet måste sitta

Under förra säsongen var lagets försvarsspel väldigt bra tycker Robert Östblom. Det, tillsammans med bra målvaktsspel, kommer även vara nycklar för att laget ska nå framgång denna säsong.

– Sen är det även viktigt att vi bestämmer oss för vad vi ska göra och att vi håller oss till det. Tydlighet och noggrannhet är väldigt viktigt i denna serie, säger Robert Östblom.

Se alla matcher från Allsvenskan live på solidsport.com/allsvenskandamer

Kommande sändningar på Solidsport: