Häcken och lagen i Allsvenskan kan få svårt att träningsspela. Foto: Bildbyrån

Förbud mot sammankomster med över 50 personer. Det är Regeringens senaste beslut – och som försvårar situationen för lagen i Allsvenskan.
– Vi får se om det går att hantera matcherna med färre än 50 personer, säger Svante Samuelsson, sportchef i Svensk Elitfotboll, till SVT.

Under fredagen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att sammankomster med över 50 personer förbjuds. Ett beslut som försvårat för lagen i fotbollsallsvenskan, som planerat att spela träningsmatcher inför den uppskjutna seriestarten.
Nu är det oklart om det går att genomföra matcher överhuvudtaget.

LÄS ÄVEN: “Sammankomster med mer än 50 personer förbjuds”

– Det vet vi inte ännu. Riktlinjerna kom får bara någon timme sedan och vi försöker samla några nyckelpersoner hur det här kan påverka oss. Vi har ju spelat träningsmatcher utan publik, men säkert varit mer än 50 personer. Vi får se om det går att hantera matcherna med färre än 50 personer, men vi är inte framme än i beslutet, säger Samuelsson till SVT.

“Tittar på hur vi ska förhålla oss”

Allsvenskan skulle ha startat i början av April. Men starten av serien blev uppskjuten till i början av juni på grund av coronakrisen.

Klubbarna har planerat att spela träningsmatcher inför säsongsstarten. Men som det kan bli svårt på grund av senaste beslutet av regeringen.

LÄS ÄVEN: Förbundets krisplan – inför enkelserier

– Vi sitter och tittar på det precis nu hur vi ska förhålla oss till de nya riktlinjerna, vilka möjligheter och hinder som finns. Vi håller på att skaffa någon bild, men vi är inte i mål ännu, säger Svante Samuelsson, sportchef i Svensk elitfotboll (Sef).