En utmaning och och en fest.
Säkert lite nerver.
Sverigecupen närmar sig och landslagsstjärnan Olivia Mellegård, 23, vet exakt hur tjejerna och killarna känner sig inför den stora turneringen i Nyköping – och vill därför förmedla ett viktigt budskap.
– Njut av situationen, och ta ner pressen. Den känslan är onödig, säger Mellegård.
Du ser Sverigecupen live på Solidsport 8-10 november.

Hon minns fortfarande känslorna från äventyret 2012, den gången i Katrineholm.

Olivia Mellegård från Önnered hade tagit sig hela vägen in i Göteborgs lag i Sverigecupen, och nu väntade något helt nytt.

– Ja, det var verkligen något nytt. Man fick spela med spelare man bara hade mött i serien, och man fick känna sig utvald. Jag minns att jag tyckte resan till Katrineholm var väldigt rolig, säger Mellegård.

Men i kroppen bodde också känslor som var lite svårare att hantera.

– Det var rätt hajpat inför cupen. Man kom dir och det fanns platser för utvalda personer på läktaren, personer som skulle kolla när vi spelade. Situationen byggdes upp, man visste: “här var man tvungen prestera”, minns Mellegård.

– Det var en blandning av läskiga och positiva känslor. Innan hade jag spelat både handboll och fotboll enbart för skojs skull, men nu skulle man grunda ett beslut om framtiden.

I dag är Olivia Mellegård rutinerad landslagsspelare och även nyblivet proffs i danska storklubben FC Köpenhamn.

Och hon vill från sin nuvarande position skicka ett viktigt budskap till de hundratals spelarna som kommer till Nyköping 8-10 november:

– Känslan av press att prestera, den var ju onödig. När man är så ung så spelar det inte så stor roll. Det är snart åtta år sen, och hur den är hade gått för mig i Sverigecupen så skulle det inte haft så stor inverkan på mitt handbollsutövande.

– Pressen man har inför den här cupen, den bör man ta ner. Njut istället av situationen.

Olivia Mellegård fortsätter:

– Jag vet, för vissa tjejer och killar står mycket på spel. Det handlar om vilket gymnasium man ska välja och om man ska flytta hemifrån. Men jag hade velat förmedla det här till den jag var då: Det som händer i den här åldern kan påverka vissa saker, men i det stora hela så kommer man dit man vill ändå – om man verkligen vill dit.

Sverigecupen kommer att livesändas på SolidSport, och Olivia Mellegård känner väl till samarbetet mellan Solidsport och Svenska Handbollförbundet.

– Jag kollade USM på SolidSport och jag såg Annliz Cup också. Det är roligt att kunna följa svensk handboll nu när jag bor i Danmark.

– Jag är en trogen Solidsport-tittare och jag kommer att följa Sverigecupen i år också.

 

Mathias Lühr

 

mluhr@solidsport.com

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here