Ett kval där oerhört mycket står på spel.
Och där en plats i Handbollsligan ligger i potten.
Nerven och ångesten känns närvarande när Hallby möter HIF Karlskrona i kväll – live på SolidSport.
– Så kan man ju se på det, men vi väljer att se det som roliga matcher och en jättefin chans att hänga kvar i ligan, säger Karlskronas lagkapten Niklas Grundsten, 35.

En nybyggd arena är i stort sett inflyttningsbar och redo för motstånd av tyngsta sort.

Ett poängrekord för klubben i högsta ligan räckte till slut till en tolfteplats och ett ovisst kvalspel – och sejouren i Handbollsligan riskerar att bli kort.

Man skulle alltså lätt kunna påstå att HIF Karlskrona har allt att förlora när man ikväll går in i kvalet mot uppstickaren Hallby i Jönköping.

– Så kan man ju se på det om man vill ha det jobbigt, säger Niklas Grundsten med ett skratt.

– Men sett till den jämna avslutningen på säsongen så kunde vi lika gärna ha åkt ut direkt, så vi ser kvalet som både bra och roligt. Fixar vi det inte över fem matcher mot Hallby, då är vi bevisligen inte tillräckligt bra – men kval som slutar lyckligt är roliga matcher. Inte alls ångestladdade.

Karlskrona går också in i kvalserien mot den allsvenska trean Hallby som favoriter, och tränaren Robban Andersson har inte lämnat något åt slumpen.

– Vi har förberett oss som vanligt och vi har sett dem på video. Hallby har fått en nyckelspelare (Oliver Löfwenius) långtidsskadad, men vi vet av erfarenhet att andra då kliver fram och bidrar.

Vi måste vara på tårna, vi måste vara laddade. Oavsett vilket lag vi möter, så måste vi vara där mentalt.

Lagkapten Niklas Grundsten sammanfattar:

– Det skulle betyda jättemycket om vi hängde kvar, och ännu mer nu med nya arenan som vi är redo att kliva in i. Det hade betytt jättemycket med elitseriespel!

Du ser matchen live HÄR på SolidSport, och sändningen startar klockan 18.55.

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com