Modos Linus Pettersson, Johan Forsberg och Fredrik Olofsson. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Modo Hockey väljer att överklaga Svenska Ishockeyförbundets beslut till Riksidrottsförbundet. Överklagan handlar om beslutet att inte genomföra någon upp- eller nedflyttning under årets säsong. 
“Vi anser att det inte är styrkt på vilket regelverk beslutet är grundat samt att det saknas konsekvensanalyser” skriver klubben i ett pressmeddelande.

I helgen beslutade Svenska Ishockeyförbundet att avbryta säsongen på grund av coronavirusets spridning. Ingen mästare kommer därför koras och ingen upp- eller nedflyttning mellan serierna kommer ske.

Ett beslut som Modo Hockey i Hockeyallsvenskan nu väljer att överklaga hos Riksidrottsförbundet.

LÄS ÄVEN: Corona sätter föreningar i kris – förlorar miljonbelopp

Modo som var mitt i ett pågående kval till SHL efter att slutet tvåa i tabellen ifrågasätter på vilka grunder beslutet togs och skriver följande i ett pressmeddelande:

”Vi yrkar på att beslutet undanröjs och återförvisas till Svenska ishockeyförbundet för ny beredning… Vi anser att det inte är styrkt på vilket regelverk beslutet är grundat samt att det saknas konsekvensanalyser för hur detta beslut påverkar såväl ligor som klubbar”

LÄS ÄVEN: Solidsport tar fighten mot corona – byter fokus

Modo är däremot inte först att göra det.
Tidigare har även division 1-klubben Väsby, som var klart för kvalserien till hockeyallsvenskan, meddelat att de också ska överklaga beslutet till