MODO Hockey flyttar in på SolidSport.
Den anrika föreningen går i täten bland storlag när allt fler förbund och föreningar tar befälet över sina egna rättigheter och tv-landskapet ritas om.
Och även hos mindre klubbar märks samma tydliga tendens.
– Vi ser en trend som skapas med hjälp av ny teknik, där det lokala laget söker en närhet till fansen och där fansen är beredda att stötta det lokala laget, säger SolidSports vd Tobias Thalbäck.

På MODO Channel kan du just nu följa lagets förberedelser inför säsongen i Hockeyallsvenskan. Du ser träningsmatcher, intervjuer, jippon och mycket annat.

Det är helt enkelt den heltäckande kanalen för den lojala MODO-supportern som i dag återfinns i SolidSports växande utbud.

Allt för en kostnad av 79 kronor per månad.

Producenter och avsändare till innehållet: MODO Hockey.

– Det här är en möjlighet för MODO Hockey att själva styra över våra rättigheter. MODO Channel är en kanal som har skapats för våra supportrar, och vi märker att innehållet uppskattas. Supportrarna ser ett tillfälle att både ta del av allt det laget gör, och samtidigt vara med och stötta klubben ekonomiskt. Det är en fin kombination för alla parter, och SolidSport är en plattform som på ett smidigt sätt gör detta möjligt, säger Frank Eriksson, press- och marknadschef för MODO Hockey.

Vi går nu in på femtonde året med MODO Channel och aldrig har vi upplevt det så smidigt att sända live, eller att få ut aktuellt innehåll snabbt. SolidSport är den bästa plattformen vi har varit på.

MODO Hockey är en elitförening med de tyngsta av meriter som nu väljer vägen att ta kontroll över sina egna tv-rättigheter som, och man följer då strömmen av idrottsförbund, föreningar och lag som tidigare gjort samma val under det senaste året.

SolidSports samarbeten omfattar i dag i stort sett hela idrottskartan. Utbudet rymmer allt från elit till gräsrot och sporter som fotboll, ishockey, handboll, basket, och innebandy – till dans, motorsport, konståkning, bordtennis och badminton tar alla plats i en tablå som nu även är tillgänglig för Telias kunder.

Och där finns mer.

  • Drygt 1200 lag har i dag skapat närmare 2 500 kostnadsfria kanaler på SolidSport, där parterna delar på intäkterna från både tittare och annonsörer.
  • Hela 78 olika sporter finns i dag samlade i SolidSports utbud.
  • SolidSports användarantal är just nu uppe i 850 000.

Tv-landskapet ritas om och det är något kraftfullt som rullats igång i föreningslivet. Där förser SolidSport våra partners med gemenskap, delaktighet och nödvändiga intäkter – och det är en roll vi tycker mycket om.

– Vad vi ser just nu är en trend som skapas med hjälp av ny teknik, där det lokala laget eller föreningen söker en närhet till fansen och där fansen är beredda att stötta det lokala laget. Nivån på utövandet är långt ifrån avgörande här, och det kan verkligen handla om vilken sport som helst, säger SolidSports vd Tobias Thalbäck.

– De stora vinnarna är helt klart lagen, men även förbunden som kan se sina sporter växa – och fansen kan följa en mängd sportevent som tidigare inte gick att följa på ett bra sätt.

Tobias Thalbäck avslutar:

– Tv-landskapet ritas om och det är något kraftfullt som rullats igång i föreningslivet. Där förser SolidSport våra partners med gemenskap, delaktighet och nödvändiga intäkter – och det är en roll vi tycker mycket om.

Du ser MODO Channel på SolidSport här.

 

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com