– Vår affärsmodell är bevisad och har redan genererat 43 miljoner kronor till idrotten. Nu vill vi fortsätta utveckla hela produkten och våra befintliga samarbeten i Sverige och Finland.

English

Marknaden för livesänd sport växer i snabb takt. Nu tar Solidsport, Nordens största streamingplattform för sport, in 23 miljoner för att öka utvecklingstakten och möta den stora efterfrågan som väntar.
– Intresset för att livesända sport överträffade alla våra förväntningar under 2020, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport. 

Solidsport är streamingplattformen som gör det möjligt för idrottsföreningar och lag att på ett enkelt men professionellt sätt livesända sport på alla nivåer. Från gräsrot till högstaligan.

Bolaget grundades 2016 med visionen att digitalisera idrotten och göra det möjligt att livesända all sport på alla nivåer – helt kostnadsfritt.

Efter ett år med publikrestriktioner, stora ekonomiska förluster och påskyndad digitalisering av samhället så har behovet av att livesända sport och skapa intäkter online varit enormt, även för idrotten.

Nådde 1 000 000 användare och rekordomsättning

2020 var ett utmanande år för all tävlingsidrott på bredd- och gräsrotsnivå som varit helt nedstängd under långa perioder. Men trots detta lyckades Solidsport nå en rekordomsättning på 30 miljoner samtidigt som milstolpen 1 000 000 användare passerades.

– Intresset för att livesända sport överträffade alla våra förväntningar under 2020. Så fort det funnits möjlighet att utöva tävlingsidrott och spela matcher har vi sett en stark efterfrågan på att livesända tävlingar och matcher. En utveckling vi är säkra på kommer fortsätta under 2021 och framåt,säger Tobias Thalbäck, VD på Solidsport.

Tar in 23 miljoner för att öka utvecklingstakten

Solidsport tar nu in 23 miljoner för att fortsätta öka utvecklingstakten och därmed förbättra och förenkla den tekniska plattformen och samtidigt förbereda bolaget för en större internationell expansion på en miljardmarknad. 

Bland de nya investerarna finns bland annat Gustaf Rentzhog, vd och koncernchef på Söderberg & Partners, och investeraren Robert Bexell som nu gör grundarna och Telia sällskap som delägare i bolaget.

– Vår affärsmodell är bevisad och har redan genererat 43 miljoner kronor till idrotten. Nu vill vi fortsätta utveckla plattformen och våra befintliga samarbeten i Sverige och Finland samtidigt som vi tänker ta Solidsport ut i Europa, avslutar Thalbäck.

Gratis att sända – genererar intäkter som Netflix

Förutom möjligheten att livesända erbjuder Solidsport en betalningslösning som gör det möjligt att även generera intäkter. Idrottslag, föreningar och cuper tar betalt via pay per view, access-pass eller månadssupporterskap. Det är helt gratis att sända och intäkterna delas mellan Solidsport och den som sänder.

Månadssupporterskapet fungerar som Netflix eller liknande betaltjänster. Den som blir månadssupporter får tillgång till allt innehåll som sänds av laget eller en föreningen man väljer att stötta.

Om Solidsport

Solidsport grundades med visionen att att göra det möjligt för alla sporter på alla nivåer att livesända sin sport. Med hjälp av livesänd sport på alla nivåer vill Solidsport förmedla spänning och glädje och samtidigt skapa nya intäkter till idrotten. Vi vill också med våra tjänster också bidra till utveckling av spelare och ledare, inspirera till mer idrottsutövande och samtidigt bidra till ett bättre samhälle där fler människor rör på sig och fler människor mår bra.