Vägen ligger fortfarande öppen mot de riktigt stora matcherna i Europa för de svenska mästarna Stockholm Mean Machines.
Men när gruppspelet i Northern European Football League – den amerikanska fotbollens egen Champions League – ska avgöras nu på lördag så är det bara seger mot Copenhagen Towers som räknas.
Du ser upplösningen live på SolidSport med start klockan 15.00.
– Det är vinna eller försvinna, säger Mean Machines head coach Fredrik Pilbäck.

Det blev en knapp och svidande förlust i första gruppmötet med tunga Helsinki Roosters på bortaplan i Helsingfors.

Men möjligheterna till avancemang i Northern European Football League lever i allra högsta grad för Mean Machines. En seger mot Copenhagen Towers hemma på Zinkensdamms IP krävs dock för att hålla hoppet levande.

Fredrik Pilbäck vet mycket väl vad lördagens match betyder:

– Den betyder allt. Vinna eller försvinna. Vi måste vinna med en eller ett par touchdowns för att gå vidare, så är det bara.

Ett avancemang från gruppen vore givetvis en tung framgång för de regerande svenska mästarna, och även ett viktigt steg för sporten i Sverige.

Det skulle vara en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Vi vet redan att vi är på väg tillbaka till Europatoppen, och slår vi Köpenhamn på lördag så cementerar vi oss som ett lag att räkna med, konstaterar Fredrik Pilbäck.

Vad kommer då att krävas för att slå Copenhagen Towers?

– Vi måste minimera våra egna misstag, och vi måste ta tillvara på motståndarnas misstag. Så enkelt är det. När tillfällen ges – och de kommer att ges – så måste vi sno dem, säger Pilbäck.

Vem ska vi hålla ögonen på lite extra i den här matchen?

– I år kanske vi inte har någon enskild superspelare. Men vi har fyra-fem spelare på var sida av bollen som är riktigt bra. Vi har en en jämn trupp och där finns många som sticker ut och det är också vår styrka.

Fredrik Pilbäck tillägger:

– Det är lite som ett landslagsläger på våra träningar. Du kan faktiskt ha en startplats i svenska landslaget, men inte i Stockholm.

Okej, vad ligger i potten den här helgen?

– I potten ligger en vinst i gruppen, och semifinal mot Vienna Vikings eller Badalona Dragons. Det är en öppnare väg till final än på många år, men vi ska ta oss ut gruppen först.

Du ser matchen mellan Stockholm Mean Machines och Copenhagen Towers live på SolidSport, nu på lördag klockan 15.00.

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com