Det har varit en intensiv vecka för Alviks stjärna Janel McCarville. I början av påskveckan gick Alvik Basket ut med att de förlänger med SBL Dams mest meriterade spelare någonsin. 

McCarville har varit i Alvik i två säsonger nu och är utan tvekan en tongivande spelare med sin effektivitet på över 26 per match och 16.5 poäng per match. McCarville är både en uppskattat spelare i Alvik men även en ledare för de yngre lagen. Just möjligheten att få vara ledare gör att McCarville själv ansåg att Alvik och deras växthus var det självklara valet. I en intervjuv säger hon att hon vill lära ut och hjälpa andra. 

– Jag är förbi stadiet när allt handlade om att vinna titlar och visa hur bra jag är. Nu vill jag lära ut och hjälpa andra bli bättre. Jag vill hjälpa de yngre spelarna i damlaget, spelarna i utvecklingslaget och mina tjejer i F04 att bli bättre. Livskvalitén är mycket viktigare nu, säger Janel McCarville i en intervju med Alvik Basket.  

Nu är det alltså klart att hon blir kvar i Alvik ännu en säsong, hennes tredje i Alvik och femte säsong i Sverige. 

“En fantastisk lagspelare”

Samma vecka som beslutet om att förlänga med Alvik kom ut blir stjärnan också utnämnd till hela 2 utmärkelser i SBL Dam säsongen 2019/20. Första utmärkelsen, Årets Center fick hon börja med och den motiverades så här: 

Att hon har erfarenhet från allra högsta världsnivå kan man inte bara läsa på CV:t utan är helt uppenbart när hon är på banan. Med en utomordentlig spelförståelse så är Årets Center förutom en fenomenal poänggörare och returtagare en fantastisk lagspelare som gör sina medspelare bättre både med sina basketmässiga kvaliteter och med sitt ledarskap som syns på långa vägar. 

Bara två dagar senare var det dags för nästa utmärkelse. Utmärkelsen som ligans MVP, most valuable player som i år sponsrar av Molten. Årets MVP i SBL Dam 2019/20 är alltså Janel McCarville och det motiveras så här: Spelfördelning som en pointguard. Mångsidighet som en forward. Insidenärvaro som en center. Stjärnglans som en MVP. 

En intensiv vecka för Janel McCarville som berättar för Alvik Basket att hon är hemma på gården i Wisconsin i USA och men berättar att hon trivs bra i Stockholm och ser fram emot att vara tillbaka. 

MER BASKETNYHETER:

Landslagsstjärnans fina insats – hjälper till på sjukhus
Lagkaptenen stannar i Alvik: ”Jag är inte färdig”
Så blev serieindelningen – Helsingborg klar för SBL
Drömmen blev verklighet: ”Helt fantastiskt”
Här är årets utmärkelser i SBL Dam
Basketfestivalen håller andan: ”Vi lever på cupen”
Förbundet: ”Vi vet inte konsekvenserna ännu”