Storvretacupen, Gothia Cup, SverigeCupen och Telge Open får sällskap.
Klassiska Lundaspelen i handboll kommer de närmaste tre åren att livesändas på SolidSports plattform, då parterna är överens om ett treårsavtal.
– Det känns smickrande och inspirerande att Sveriges stora cuper ser oss som en portal för att lyfta deras evenemang, säger Tobias Thalbäck, vd på SolidSport.

Lundaspelen i handboll är världens största inomhusturnering i handboll för ungdomar, och gick av stapeln första gången redan 1978.

Varje år i mellandagarna välkomnar arrangören Lugi Handboll tusentals spelare från från hela världen.

Nu är det klart att Lundaspelen också kommer att livesändas på SolidSport de kommande tre åren, då parterna är överens om ett omfattande samarbete.

– Det här känns väldigt roligt. Lundaspelen är en anrik handbollscup och vi ska göra vårt yttersta för att förmedla all dramatik och alla känslor genom vår produktion, säger Tobias Thalbäck.

Med samarbetet följer Lundaspelen i fotspåren på flera andra stora svenska cuper.

Storvretacupen (världens största innebandycup), Gothia Cup (världens största ungdomscup i fotboll), SverigeCupen (handboll) och Telge Open (basket) är några av de evenemang som valt SolidSport som plattform.

– Det känns smickrande och inspirerande att Sveriges stora cuper ser oss som en portal för att lyfta deras evenemang. På ett enkelt och smidigt sätt så tar man befälet över sändningarna och potentiella intäkter från sin egen cup – och SolidSports ambition är att fungera som den perfekta partnern i dessa samarbeten. Att agera stöttande och rådgivande med all vår erfarenhet från tidigare cuparbete, säger Thalbäck.

Lundaspelens Arne Börjesson kommenterar samarbetet med SolidSport:

– Nu ger vi anhöriga möjligheten att ”närvara” vid matcherna, även om de inte är på plats. Vårt motto är “Memories for life!”

Bland spelare som deltagit i cupen under åren finns bland andra den svenska stjärnan Bella Gulldén och den danske världsartisten Mikkel Hansen.

Vad är då hemligheten bakom Lundaspelens framgångsrika tradition?

– Där finns inga hemligheter. Vi har en bra ungdomsturnering där ungdomar, glädje och gemenskap står i första rummet för handbollstokiga spelare, säger Börjesson.

Lundasplen har även en handikappsklass, och den sprakande invigningen sker den 26 december klockan 20.00 i Malmö Arena inför tusentals åskådare.

Du ser Lundaspelen här solidsport.com/lundaspelen