Litauen är nästa förbund att gå med i handbollsfamiljen på Solidsport. Foto: Bildbyrån

English

Handbollsfamiljen på Solidsport växer. Efter framgångsrika samarbeten med svenska och finska handbollsförbunden har nu även ett tvåårigt partnerskapsavtal tecknats med litauiska handbollsförbundet.
Det är en fantastisk möjlighet för oss att komma in på en ny marknad och vårt skalbara tillvägagångssätt gör detta möjligt, säger Tobias Thalbäck, VD på Solidsport.

Under 2018 tecknade Solidsport och Svenska Handbollförbundet det första partnerskapsavtalet. Sedan dess har över 20 000 matcher livesänts på över 1000 lagkanaler i Sverige. Ett år senare anslöt Finlands Handbollförbund till Solidsport och påbörjade samma resa.

Nu är det dags för litauiska handbollsförbundet (LTU) att göra detsamma, efter att ha skrivit på ett tvåårigt partnerskapsavtal med Solidsport.

Jag är mycket glad att välkomna det litauiska handbollsförbundet till Solidsport. Det är en fantastisk möjlighet för oss att komma in på en ny marknad med alla möjligheter det ger oss. Det bevisar också att vårt skalbara tillvägagångssätt verkligen fungerar och dessutom stärker detta vårt samarbete med handboll ännu mer efter framgångsrika samarbeten i både Sverige och Finland, säger Tobias Thalbäck, VD på Solidsport.

“Vi har följt utvecklingen i Sverige och Finland”

Samarbetet inleds med full bevakning av handbollsligan division 1 i Litauen.
Det innebär att alla matcher kommer livesändas på Solidsport under den kommande säsongen.

– Handbollen växer och så även behovet av en bra streaminglösning, särskilt under den nuvarande situationen med den pågående pandemin. Vi har följt utvecklingen i Sverige och Finland och deras samarbete med Solidsport. Nu känner vi oss redo att börja samma resa, säger Miglius Astrauskasat, generalsekreterare på Litauiska handbollsförbundet.

Sändningarna produceras av klubbarna själv och matcherna kommer enkelt gå att följa live på varje lagkanal. Både via en webbläsare och Solidsport-appen. Tittare kan se alla matcher i ligan som Månadssupporter eller via en pay-per-view-avgift för en enskild match samtidigt som de stöder sitt favoritlag.

Se alla matcher live på solidsport.com/ltu-handballdivision1