Kronfågel satsar för att få fler barn att idrotten. Nu lanserar projektet “Rätt till Rörelse” med ambitionen att dela ut över 1 miljon kronor till föreningar som uppfyller kraven under 2021.
– Det finns fantastiska människor som ensamma eller i en förening har tagit sig an  uppgiften att göra idrotten mer tillgänglig för barn. Vi uppmanar alla dessa  initiativtagare att ansöka hos Rätt till rörelse, säger Susanne Zabrodsky,  marknadschef och initiativtagare till Kronfågels Rätt till rörelse.

Under hösten 2020 rivstartar Rätt till rörelse och delar ut 500 000 kr till ett antal föreningar och initiativ som uppfyller Kronfågels krav. Kronfågel kommer löpande att utvärdera  ansökningarna och hoppas kunna välja 20 initiativtagare där ambitionen under 2021 är att dela ut över 1 miljon kronor.

– Med Rätt till rörelse vill Kronfågel stötta initiativ som aktivt jobbar för att fler barn ska få möjlighet att röra på sig och träffa andra. Det kan vara ett projekt som handlar om  integration, hjälpa barn med funktionsvariation att börja idrotta, eller ett välkomnande  ledarskap som får unga att känna sig motiverade och fortsätta med sin idrott, förklarar  Susanne Zabrodsky.

Gothia Cup som samarbetspartner och förebild 

– Vårt första valda samarbete är Gothia Cup. De jobbar aktivt för att skapa goda möten  mellan barn och ungdomar. Över en miljon ungdomar med olika bakgrund och nationaliteter  har sedan 1975 mötts på Gothia Cups fotbollsplaner. Effekten av sådana möten är det fina  med idrotten, menar Susanne Zabrodsky.

I samband med att Rätt till rörelse lanseras vill Kronfågel bidra med sin kunskap om mat till  alla föräldrar.

– Vi som är föräldrar till idrottande barn kan ibland oroa oss för om maten vi lagar innehåller  tillräckligt mycket näring. Samtidigt som vi har ett behov av att maten ska vara snabb och  enkel att tillaga, säger Susanne Zabrodsky.

Strategi, koncept och genomförande görs i samarbete med brand emotion-byrån Passion  Lab.

Läs mer om projektet via länken här.