Bohus Cup ställs in. Foto: Bildbyrån

Göteborg får varje år agera värdstad åt flera av Sveriges och Europas största turneringar. Nu har Bohus Cup, en av Sveriges största handbollsturneringar, valt att kasta in handduken. 

Basketfestivalen, Bohus Cup, Partille Cup och Gothia Cup arrangeras årligen i Göteborg, och är några av Europas största ungdomscuper.

Samtliga har hållit andan under coronakrisen och avvaktat med ett besked om huruvida årets upplagor kommer genomföras.

Nu har den första i ordningen beslutat sig för att ställa in.
Det handlar om Bohus cup, en av Sveriges största handbollsturneringar, som valt att kasta in handduken.

“Inte möjligt att genomföra cupen”

Cupen arrangeras av Kungälv varje år och spelas på över 40 olika planer runt om i staden. I år hade närmare 600 lag anmält sig från flera olika länder.

Vi ser inte längre att det finns en möjlighet att situationen skulle förändras på så sätt att vi skulle kunna genomföra cupen” skriver tävlingsledningen på sin hemsida.

Cupledningen gick i början av mars ut med info om hur deras planering skulle fortgå med hjälp av rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. Förhoppningen var då fortfarande att cupen skulle genomföras.
Så blev det inte.

“Vi är oerhört ledsna för detta och har i det längsta hoppats på att situationen skulle förbättras. Vi är tacksamma till alla lag som anmält sig och hoppas träffa er snart igen” skriver man på sin hemsida.

Nu återstår det att se vad som händer med övriga cuper i närområdet. Där lever fortfarande hoppet – än så länge.
– Vi ser fortfarande att det finns en möjlighet för oss att kunna genomföra cupen, sa Carina Peleg, verksamhetschef för Högsbo Basket i en tidigare intervju med Solidsport News.

MER CUPNYHETER:

Basketfestivalen: ”Vi lever på cupen hela året”
”Klubbarna förlorar minst 500 miljoner på inställda event”
Här är nästa cup som ställs in: ”Extremt tråkigt”
RF:s lugnande besked: ”LOK-stödet kommer inte minska”
Corona sätter föreningar i kris – förlorar miljoner