Matilda Claesson återvänder till SBL och Södertälje BBK. Foto: Bildbyrån

Södertälje BBK värvar tungt inför kommande säsong i SBL Dam. Idag står det klart att Matilda Claesson återvänder hem från spel i Tyskland.
– Jag trivdes jättebra i SBBK senast, och när jag fick möjligheten att komma tillbaka tog jag den, säger Claesson

2015 var senaste året Matilda Claesson spelade i SBBK-tröjan. Sedan dess har hon spelat i Norrköping Dolphins och den tyska ligan med både Braunschweig och senaste säsongen med Herner, i bland annat Euro Cup.

Head Coach Joakim Lantto är mycket glad över att Claesson signat ett kontrakt och är klar för en återkomst i Södertälje.

– Att Matilda kommer hem till Södertälje känns riktigt bra. Hon besitter mycket erfarenhet efter att ha spelat i SBL Dam totalt åtta år och nu två år utomlands. Hon kan beskrivas som en vältränad, hårt arbetande spelare som hela tiden söker utveckling. Utöver hennes basketkvalitéer kommer hon också att tillföra massor med erfarenhet både på planen och i omklädningsrummet, vilket behövs när vi nu tar upp några egna unga tjejer i A-laget.

– Jag trivdes jättebra i SBBK senast. När jag fick möjligheten att komma tillbaka tog jag den, säger Claesson och fortsätter:

– Nu kan jag kombinera min basketsatsning med att börja jobba lite som sjuksköterska, vilket passar mig perfekt.

MER BASKETNYHETER: