Stockholm Mean Machines. Foto: Bildbyrån

Det är inte bara den tradtionella fotbollen som får skjuta på säsongen. Nu meddelar Svenska Amerikanska Fotbollsförbundet att även deras seriestart skjuts fram.

Med anledning av Covid-19 har ännu ett förbund beslutat att göra förändringar i sina seriescheman denna säsong.

Enligt Svenska Amerikanska Fotbollsförbundets kommer den amerikanska fotbollen i Sverige inte dra igång förrän absolut tidigast i slutet av maj.

Detta gäller endast Divison 1, resterande divisioner samt ungdomsserierna kommer endast spelas till hösten, något som kommer påverka hur serierna är upplagda.  

”Bästa beslutet i denna svåra situation”

Förbundets medicinska kommité motiverar beslutet så här på förbundets hemsida:

”Med anledning av pågående Covid-19-pandemi så gör medicinska kommittén bedömningen att vi i nuläget inte kan genomföra seriespel så som tidigare planerat utan att riskera deltagares hälsa eller bidra till allmän smittspridning. Mot bakgrund av detta har vi rekommenderat förbundsstyrelsen att skjuta upp serierna ytterligare. Vi förstår de konsekvenser det får för våra klubbar, spelare och ledare men anser att det här är det bästa beslutet i denna svåra situation.”

Lagen fortsätter träna

Riksidrottsförbundet har gått ut med att träning är bra för folkhälsan och uppmuntrat samtliga idrotter att hålla igång sin verksamhet, dock med en del förändringar för att förhindra smittspridning.

Även inom Amerikanska fotbollen verkar lagen fortsätta med sin träning. Limham Griffins går exempelvis ut på sin hemsida med ett peppande meddelande till sina medlemmar om att hålla ihop och följa de råd som finns. 

“Tillsammans kommer vi att klara av detta, tillsammans kämpar vi, det är en av Limhamn Griffins värdegrunder”.

MER NYHETER OM #COVID19

Helsingborg i djup kris: ”Elitlicensen är rökt”
RF: 500 miljoner räcker inte – om krisen fortsätter
Nya förbudet försvårar för lagen i Allsvenskan
”Sammankomster med fler än 50 personer förbjuds”
Hockeyettan: ”Klubbarna har förlorat 40 miljoner”
Folkhälsomyndigheten: ”Fortsätt träna utomhus”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here