Jörgen Persson ny förbundskapten för herrlandslaget i Pingis. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Herrlandslaget i bordtennis har fått en ny förbundskapten. Det är legendaren- och den tidigare assisterande förbundskaptenen Jörgen Persson som tar över rollen från Peter Blomquist.
– Jag vill tacka Peter Blomquist å det varmaste för hans insatser för svensk bordtennis, senast som herrarnas förbundskapten, säger Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson.

Den forne världsettan, femfaldige världsmästaren och sjufaldige OS-spelaren Jörgen Persson är herrlandslagets nya förbudskapten i pingis. Det meddelade Svenska Bordtennisförbundet under torsdagen. Under 2019 började Jörgen Persson jobba som assisterande förbundskapten under Peter Blomquist. Men nu står det alltså klart att han tar klivet upp som förbundskapten, medan Peter Blomquist börjar jobba med talangutveckling inför OS i Paris 2024.

– Jörgen har varit med som ledare ett tag nu och vuxit in i rollen mer och mer så jag tror och hoppas att vi som landslag kommer fortsätta utvecklas och ta steg framåt tillsammans med Jörgen i förarsätet, fortsätter Andersson.

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com