Hammarby förlänger kontraktet med lagkaptenen Gunnar Pettersson. Foto: Bildbyrån

I 11 säsonger har Gunnar Pettersson spelat i Hammarby samtidigt som han har varit lagkapten i två säsonger. Nu är det klart att trotjänaren kommer bära armbindeln även kommande säsong.
– En stor del i att jag vill fortsätta spela i Hammarby är den fina sammanhållningen vi har både i laget, men även i hela klubben tillsammans med fansen, säger 29-åringen i ett pressmeddelande.

Hammarby Handbolls fortsätter stärka laget inför kommande säsong i Allsvenskan.  Nu är klubben överens om ett nytt kontrakt med trotjänaren och lagkaptenen Gunnar Pettersson.
– Den är speciell och tror jag inte finns på så många andra ställen. Samtidigt känns det som att vi är på gång nu att som förening bygga något nytt och hållbart, vilket jag tycker är otroligt spännande, säger han i intervju på klubbens hemsida.

“Är viktig både på och utanför planen”

Kaptenen ser tillbaka på en framgångsrik säsong där endast målskillnad höll laget från uppflyttning till Handbollsligan. Något kvalspel blev det som bekant inte på grund av pandemin.
– Jag tycker vi gjorde en bra säsong. Det känns som vi utvecklades mycket som lag under säsongen och visade att vi har många duktiga spelare. Samtidigt kändes det surt att endast vara målskillnad från förstaplatsen, och sen ännu tråkigare när vi inte ens fick spela något kval.

Tränare Patrik Fahlgren är glad över att få behålla sin lagkapten en säsong till.
– Gunnar är lagkapten och en viktig person både på och utanför planen. På planen väldigt användbar på många positioner både i försvar och anfall. Riktigt kul att han väljer att satsa vidare.

MER HANDBOLLSNYHETER:

Amo förlänger med skyttekungen
Förbundsbasen: ”Utan publik hamnar vi i ett jätteallvarligt läge”
Skånelas glädjebesked – stjärnan stannar
Amo HK vill ha revansch: ”Vi ska vinna den där jävla serien”