Samtliga matcher från Handbollsettan livesänds på Solidsport. Foto: Bildbyrån

Handbollsfamiljen växer så det knakar på Solidsport. Utöver herr- och damallsvenskan står det nu klart att Solidsport kommer att livesända samtliga matcher från Handbollsettan. 

Sedan starten av samarbetet mellan Solidsport och Svenska Handbollförbundet år 2018 har tusentals matcher på alla nivåer livesänds via Solidsport.
I år är det också andra året som samtliga matcher i Dam- och Herrallsvenskan livesänds via en egen ligakanal och på lagens egna Solidsport-kanaler.

Nu utökas satsningen ytterligare.
Precis på samma sätt kommer samtliga fyra serier i Handbollsettan, med 48 lag och totalt 528 matcher, livesändas via Solidsport.

– Det är väldigt kul att så mycket handboll livesänds över hela Sverige just nu. I tider där publik förbjuds från landets arenor har behovet för livesändningar blivit viktigare än någonsin. Där har handbollen tack vare sitt långsiktiga samarbete med oss lyckats bygga en unik plattform som just nu gör det möjligt att se hundratals matcher varje helg, på alla nivåer, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

– Att vi lyckas med detta är fantastiskt roligt och jag tror det bygger på två huvudingredienser. Dels att vi över tid och i ett brett nationellt engagemang genom tävlingen Gjensidige USM i handboll lyckats etablera en sändningsrutin runt om i landet. Men också tack vare den ligalösnings- och betalningsmodell som vi tillsammans med SolidSport lyckades etablera säsongen 19/20 för de Allsvenska serierna. Jag tror vi kunnat nå hit även utan situationen kring corona men nu blir incitamenten för föreningarna än större och direkt avgörande för att supportrarna skall kunna följa sina lag och ta del av vår kära handboll, säger Per Ekberg, Svenska Handbollförbundets utvecklingschef

Samtliga matcher går att se live från respektive seriekanal nedan:

Handbollsettan Herrar Norra
Handbollsettan Herrar Södra
Handbollsettan Damer Norra
Handbollsettan Damer Södra