AIK värvar estnisk landslagsman. Foto: Siim Semiskar

AIK Handboll förstärker truppen inför den kommande säsongen. Under söndagen presenterade klubben den landslagsmeriterade mittnian Robin Oberg.
– I Robin får vi en spelare som är otroligt bra på att flytta boll med timing och fart, säger AIK Handbolls sportchef Gustav Rydergård i ett pressmeddelande.

Robin Oberg har meriter från både spel i Europa och med det estniska landslaget och kommer närmst från spel i topplaget HC Tallin.

– I Robin får vi en spelare som är otroligt bra på att flytta boll med timing och fart. Han har ett fint öga för inspel på linjen och både ett avigt skott och är snabb en mot en, säger AIK Handbolls sportchef Gustav Rydergård i ett pressmeddelande.

“Nästa steg i min utveckling”

Efter att Robin Oberg pratat med landslagskollegor och Hammarbyspelaren Henrik Varul blev valet att flytta till Sverige och Stockholm enkelt.

–  Jag ville ta nästa steg i min utveckling och Sverige kändes som rätt steg. Sverige har en fin tradition av att förädla estniska spelare, säger Robin Oberg.

AIK:s ledning har gjort ett gott intryck på mittnian och han har imponerats av både spelförståelsen och tempot bland spelarna. Men det är genom en annan sport han har haft koll på klubben.

– AIK är en storklubb och jag har följt fotbollen en del sedan Karol Mets gick dit. Det ska bli spännande att försöka etablera handbollen inom AIK-familjen, säger Robin Oberg.

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com