Ungdomsledaren Torbjörn Larsson kritiserar Aranäs i en insändare.

Det här är en insändare, åsikterna är skribentens!

Vi är ett av lagen som skulle ha varit med i årets turnering av Aranäs Open.

Både jag som lagledare och vi som klubb har full förståelse för Aranäs beslut att ställa in turneringen. Vi ställer oss däremot högst frågande till beskedet att inte återbetala alla anmälningsavgifter.

“Jag tycker därför det är högst omoraliskt att vi och andra föreningar ska betala för Aranäs elitsatsning”

När Aranäs väljer att inte betala tillbaka ungdomarnas pengar tycker jag personligen det är på gränsen till bedrägeri. Det står förvisso i deras “regler” att klubben inte betalar tillbaka anmälningsavgifter, men det tolkar jag (och troligen 99% av övriga idrottssverige) gäller för lag som själva valt att dra sig ur turneringen. Den regeln kan däremot inte tillämpas som ursäkt om cupen ställs in av arrangören.

Jag tycker därför det är högst omoraliskt att vi och andra föreningar ska betala för Aranäs elitsatsning.
De kan omöjligen ha dragit på sig kostnader för åtskilliga hundra tusen då de ännu inte har nyttjat lokaler för övernattning, planer, personal, mat osv. 

Att betala för en tjänst som blir av och att då arrangerande förening går med vinst är helt ok. Men att pengarna som våra killar samlat ihop genom att panta tomflaskor och sälja diverse produkter ska användas för att Aranäs ska kunna driva sin verksamhet? Ja, det gränsar till bedrägeri i mina ögon.

Hade klubben gått ut och varit tydliga med deras utlägg och sedan betalat tillbaka en viss procent av inbetalda anmälningsavgifter hade jag haft en helt annan förståelse.

Sedan vet jag inte vad Riksidrottsförbundet och Svenska Handbollförbundet går ut med för stöd till drabbade föreningar och deras inkomstbortfall. Skulle det i så fall innebära att Aranäs får dubbel ersättning? Eftersom de nu har valt att behålla alla pengar.

Torbjörn Larsson
Lagledare, IFK Malmö P06

Läs Aranäs bemötande av kritiken här!