Innebandy-VM flyttas fram till år 2021. Foto: Bildbyrån

Det blir inget innebandy-VM för herrar i december. Det står klart efter att Internationella Innebandyförbundet tagit beslut om att skjuta på mästerskapet på grund av Covid-19.

– Naturligtvis är det ett tråkigt, men också väntat, beslut, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup till Svenska Innebandyförbundet.

För er som väntat på herrarnas innebandy-VM blir väntan längre. Idag kom beskedet att turneringen som skulle spelats i Helsingfors den 4-12 december skjuts upp till 2021. Vart världsmästerskapet ska spelas är inte bestämt, utan det beslutet kommer fattas på IFFs styrelsemöte den 29 september.

– Vi kommer att ha en fortsatt tät dialog med IFF under hela september för att undersöka vad den bästa lösningen är för innebandyn, säger Mikael Ahlerup till Svenska Innebandyförbundet.

Längre förberedelse för landslaget

För det svenska landslaget, som förlorat de två senaste VM-finalerna, är revanschlusten stor. Enligt landslagets förbundskapten Mikael Hill har man varit fokuserade på att prestera på topp i december, men nu får man ta sikte på 2021 istället.

– Det här är självklart ett ledsamt men samtidigt förståeligt besked för hela innebandyvärlden som väntade på ett häftigt världsmästerskap. Nu får vi sikta in oss på att arbeta ännu mer med laget för att vara på topp till VM 2021, säger Mikael Hill till Svenska Innebandyförbundet.

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com