Ingarös P09 har redan tjänat 5000 kronor till lagkassan med hjälp av Solidsport. Foto: Bildbyrån

För att undvika publik på plats och samtidigt tjäna pengar till lagkassan har allt fler lag valt livesända på Solidsport. Ingarös P09-lag är ett av hundratals exempel.
– Våra livesändningar har blivit väldigt viktiga, särskilt nu då vi kan erbjuda våra föräldrar att titta hemifrån, säger lagledaren Kristin Andersson till Solidsport News.

Ingarö IF P09 är ett av många fotbollslag som börjat livesända sina matcher på en egen Solidsport-kanal. En satsning som inleddes i samband med ett föräldramöte som handlade om vad för produkter som laget skulle sälja för att dra in pengar.

– Våra föräldrar var väldigt less på att köpa lotter, korvar och annat och har tidigare istället valt att betala in en fast summa för att slippa. Då kom förslaget om att börja livesända matcher på Solidsport och istället få in pengar den vägen. Föräldrarna gillade idén eftersom det innebar att de kunde köpa något som de ville ha istället för något som blev aldrig blev använt, säger lagledaren Kristin Andersson.

”Nu är det ännu viktigare att livesända eftersom publik är förbjudet”

Det har också gett goda resultat. Förutom att laget tjänar tusenlappar till lagkassan har livesändningarna fyllt en annan viktig funktion.

– Eftersom publik är förbjudet på plats har det blivit ännu viktigare för oss att livesända alla matcher, så föräldrar kan titta hemifrån istället.

Under onsdagen lanserade Solidsport #hållpublikenborta. En kampanj som innebär att alla föreningar i hela Sverige kan ansöka om gratis utrustning för att komma igång och livesända. Något som har varit en framgångsrik metod för både Ingarö och många andra klubbar som vill minska publiken på plats.

– Det hänger absolut ihop med våra livesändningar. Föreningen har samtidigt varit tydliga och strikta när det gäller publik, framför allt efter första helgen när det var en del problem. Det har våra föräldrar lyssnat och nu istället valt att titta hemifrån.

”Det uppskattas väldigt mycket av alla föräldrar. Framför allt eftersom de kan gå tillbaka och titta på gamla matcher och spara minnen”

Vad med Solidsport är ni mest nöjda med?

– Framför allt att det är väldigt enkelt, vilket gör att alla föräldrar kan hjälpa till. Vi har också märkt att det uppskattas väldigt mycket av alla föräldrar. Framför allt eftersom de kan titta och spara gamla matcher och på så sätt följa sina sina barns utveckling.

Ingarös P09 kommer fortsätta livesända sina kommande matcher på Solidsport men planerar också för ännu en satsning.

– Vi vill börja använda Solidsport i utbildningssyfte också. Därför vill vi börja titta på matcher i efterhand tillsammans. Då kan vi analysera vad vi gör bra och vad vi kan göra bättre. Det ser vi fram emot att börja med, avslutar Andersson.

RELATERADE NYHETER:

Solidsport lanserar #hållpublikenborta – erbjuder gratis utrustning
5 anledningar att börja livesända med Solidsport
Unik satsning på S:t Eriks-Cupen – livesänds på Solidsport och Telia Play
Fotbollssuccé på Solidsport: “Publiken stannar hemma”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here