Veckans match: Högsbo - Alvik. Foto: Bildbyrån

På lördag spelas veckans match i Superettan, Högsbo – Alvik. Högsbo kommer till matchen med tre raka segrar medan Alvik på jakt efter säsongens första vinst. 
– Vi kommer behöva spela på toppen av vår förmåga för att kunna utmana Högsbo på deras hemmaplan, säger Alviks tränare Jesper Andersson till Solidsport News.

Inför säsongen trodde många att Högsbo skulle vara ett topplag och efter förlust i premiären har laget radat upp tre raka segrar. I senaste matchen slog man AIK på bortaplan med 88-77.

– Minus den första matchen är vi nöjda med säsongsinledningen. Vi har haft lite problem med sjukdomar och annat men nu är alla hela och friska. Vi har fått in Mario Darzic så nu är vår trupp komplett för resten av säsongen så det känns skönt, säger Högsbos tränare Carl Mattsson till Solidsport News.

“Fokusera mycket på oss själva”

Alvik har haft en tuff inledning på säsongen. Laget har spelat tre matcher och förlorat samtliga. Under den senaste veckan har flera av lagets spelare inte kunnat träna fullt berättar lagets tränare Jesper Andersson. Trots det menar han att laget haft bra träningar inför matchen.

– Vi hade spelledigt förra helgen och har haft två bra träningsveckor där vi kunnat fokusera mycket på oss själva. Vi behöver spela på toppen av vår förmåga för att kunna utmana Högsbo på deras hemmaplan, säger Alviks Jesper Andersson.

– Alvik kommer förmodligen komma supertaggade, de har haft en tung start på säsongen. Det ska bli spännande och jag räknar med att de är väl förberedda för matchen, säger Högsbos Carl Mattsson.

“Då är vi riktigt bra”

Laget före jaget brukar man säga. Det är även något båda lagens tränare pratar om inför helgens drabbning. Högsbos Carl Mattsson vill att laget fortsätter att bli mer synkade i både anfall- och försvarsspel medan Alviks Jesper Andersson pratar om att man måste få stopp på Högsbos lagspel för att kunna utmana dem.

– Det handlar om att fortsätta på den inslagna vägen, mot AIK spelade vi mer synkat i anfallet. Och att folk hittar sina roller ännu bättre och spelar tillsammans i både anfall- och försvarsspel, då är vi riktigt bra, säger Carl Mattsson.

– De leds av seriens kanske bästa spelare, Toni Vitali, som vi såklart behöver ha koll på. Men för att vi ska kunna stoppa Högsbo blir det viktigt för oss att fokusera på deras lagspel snarare än individuella spelare, säger Jesper Andersson.

I övriga Superettan matcher har bland annat Eos chans att ta sin femte raka seger när man möter AIK på hemmaplan. I botten av tabellen spelar Norrort mot Ockelbo, två lag som inlett med tre förluster och nu jagar första vinsten.

Se samtliga matcher från Superettan herrar på solidsport.com/superettanherrar

KOMMANDE MATCHER FRÅN SOLIDSPORT

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here