IFU Arena varslar 20 av 26 anställda. Foto: Bildbyrån

Det är inte bara idrottsklubbar, föreningar och ligor som drabbats hårt efter alla inställda evenamang. Nu tvingas även föreningsägda IFU Arena, som precis vänt minus till plus, att varsla större delen av personalstyrkan.
– På tio dagar har allt förändrats, säger VD Tobias Svensson till SVT.

Så sent som den 6 mars lämnade Svensson in en positiv rapport till styrelsen. En rapport som visade att arenan vänt minus till plus och efter två ekonomiskt tunga år redovisade ett plusresultat på 600 000 kronor.

LÄS ÄVEN: Basketfestivalen: ”Vi lever på cupen hela året”

Efter coronavirusets framfart har däremot allt förändrats.
Tio dagar senare har snart varje idrottsevenemang ställts in och nu tvingat IFU Arena till drastiska åtgärder.

– På tio dagar har allt förändrats. Det här är så tråkigt men vi har fått avbokningar av event och mässor och måste nu varsla 20 av 26 medarbetare, säger Tobias Svensson, VD på IFU Arena, till SVT.

Totalt 16 föreningar äger arenan tillsammans och i dagsläget har IFU Arenan ett lån på 300 miljoner kronor. Nu är förhoppningen att få till ett möte med kommunen och hitta en lösning som säkrar arenans framtid.

LÄS ÄVEN: ”Förlorar minst 500 miljoner på inställda event”

– Det kan mycket väl vara så att värmen kommer och man hittar vaccin som gör att det går över men oron sträcker sig även över hösten så det här blir en tufft 2020 för oss.

Läs hela intervjun här.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here