IFK Norrköping livesänder träningsmatch mot AIK på Solidsport. Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping fortsätter storsatsa på eget tv-innehåll och egna tv-rättigheter via Solidsport. Nu ska klubben själva producera och livesända en match mot AIK den 4 september under landslagsuppehållet.
– Vi har på ett lyckat sätt sjösatt vår satsning på premium-tv för våra supportrar. Det här känns som ett naturligt nästa steg, säger Robin Bornehav, marknadschef i klubben.

Pågående pandemi har förändrat världen på många sätt och inte minst satt en enorm press på idrotten. Med bland annat tuffa restriktioner för publik på arenor så har elitklubbar drabbats hårt och tvingats tänka om för att värna om både supportrar och ekonomi.

En klubb som snabbt ställde om och började tänka nytt var IFK Norrköping som i samarbete med Solidsport redan i maj lanserade en egen tv-kanal för klubbens supportrar med betalt innehåll.

– Det har varit ett utmärkt sätt att skapa nya upplevelser och fortsätta engagera våra publik under en mycket svår och speciell tid. Vi som klubb har dessutom skapat förutsättningar för att på sikt bygga en ny och viktig digital intäktskälla, säger klubbens marknadschef Robin Bornehav.

Livesänder träningsmatch mot AIK

Nu är det dags för nästa steg i satsningen. 

Under landslagsuppehållet den 4 september väntar en träningsmatch mot rivalen AIK på Östgötaporten för IFK Norrköping. En match som klubben själva kommer tv-producera, kommentera och livesända via Solidsport. En unik satsning, menar Bornehav.

– Vi har aldrig sänt våra egna matcher på det här sättet. Tidigare har vi alltid sålt våra rättigheter till andra mediebolag men nu känner vi oss redo att förvalta sändningsrättigheter själva. Då kan vi erbjuda dessa rättigheter till våra supportrar som redan betalar för att få åtkomst till vår egen tv-kanal på Solidsport, säger han.

MER INFO OM SÄNDNINGEN

Matchen mot AIK kommer gå att se live och i efterhand solidsport.com/ifknorrkoping

Tittare kan köpa matchen för 79 kr eller bli Månadssupporter för 99 kr. En Månadssupporter får tillgång till allt innehåll på kanalen och stötta IFK Norrköping ekonomiskt. 

Bli Månadssupporter till IFK Norrköping här!