HK Drott lanserar egen dokumentärserie.

När HK Drott åkte ur allsvenskan bestämde sig Simon Eidorson för att skapa en dokumentär om lagets resa tillbaka till handbollens finrum.
– Syftet är att få ut Drotts varumärke och namn. Vi spelare inte i högsta serien men vi gör en seriös elitsatsning, säger Simon Eidorson, skapare av dokumentärserien “Vägen hem” till Solidsport News. 

I mitten av mars åkte HK Drotts damlag ur allsvenskan. Vad skulle hända med laget nu? Vilka stannar och vilka lämnar? Med dessa frågor i huvudet bestämde sig Simon Eidorson för att göra en dokumentär om laget. 

– Resan tillbaka börjar nu, det känns väldigt spännande att få följa med med en kamera för att dokumentera allt, säger han till Solidsport News. 

Allt som krävs är en mobil

Allt Simon använt för att skapa dokumentären är sin mobilkamera. Med den har han både filmat innehåll och intervjuer som han sedan har redigerat direkt i mobilen. Det går att skapa innehåll utan en massa dyr utrustning berättar han. Därför uppmanar han andra föreningar att titta på möjligheterna. 

– Har en förening möjlighet att följa med spelarna och laget så borde dem göra det. Jag tror att supportrarna uppskattar möjligheten att få komma närmare, säger Simon Eidorson. 

– Det är viktigt att man lyfter fram positiva exempel från damidrotten, så att dem får synas. Damidrotten ska få den uppmärksamhet den förtjänar, säger han.

Har redan 2300 visningar

I “Vägen hem” får tittarna träffa både spelare och tränare. Varje avsnitt kommer att handla om en specifik spelare men även innehålla intervjuer med tränarna. Tittarna kommer att få följa med på både hemma- och bortamatcher under säsongen.

– I dokumentären får spelarna vara mer än bara spelare. Vi pratar om mer än bara handboll, säger Simon Eidorson. 

I skrivande stund har trailern och avsnitt ett cirka 2300 visningar. Något som gör Simon Eidorson både glad och stolt.  

– Det har kommit mycket positiv feedback från både spelare och tränare. Trailern och första avsnittet har även fått väldigt bra mottagande bland supportrarna, säger han.

Avsnitten publiceras på HK Drotts Facebook sida.

I spelaren nedan visas en trailer till dokumentärserien.