Äntligen!
Slutspelet för SJ Basketligan Special är här och det blir en historisk samling.
För första gången deltar nämligen ett utländskt lag när säsongen avslutas i Fryshuset, Stockholm – och du ser alla matcher live på SolidSport.
– Vi är det enda laget i Norge och är därför väldigt glada över att få spela i SJ Basketligan Special, säger  ledare Nina Hop.

Över 200 spelare från fjorton klubbar kommer att spela 38 matcher den kommande helgen i Fryshuset.

Att det kommer bli en fest, det är redan garanterat.

SJ Basketligan Special är en fantastisk värld som alla borde besöka åtminstone en gång i livet.

Den unika gemenskapen mellan spelare, ledare och domare skänker väldigt mycket glädje.

Kan du inte komma till Stockholm, så se till att följa matcherna live på SolidSport – här!

Och för första gången i ett slutspel få vi nu alltså se ett utländskt lag i ligaavslutningen, när Hop Stars gör resan till den svenska huvudstaden för att bjuda på norsk basketunderhållning.

– Hop Stars har så här långt varit det enda basketlaget i Norge och har därför inte haft någon chans att spela matcher. Det är därför väldigt motiverande för spelarna att de vet att vi kan resa till Sverige för att spela matcher, säger Nina Hop.

– Vi är därför väldigt glada över att få delta i Basketligan Special!

Vad är det bästa med det Basketligan Special?

Genom att delta i ligan så kan spelarna realisera sina mål och planer att få spela matcher, utvecklas som basketspelare och hitta nya vänskaper.

– Hop Stars deltog i Basketligan Special för första gången i januari under en samling i Kinna och vårt intryck är att ligan verkar väldigt välorganiserad, säger Nina Hop.

Finns det en motsvarighet till Basketligan Special i Norge i dag? Om inte, hur ser framtiden ut för liknande arrangemang i ert land?

– Det finns ingen liga i Norge. Norges basketförbund har i år startat jobbet med att uppmana klubbar att etablera lag, och det är också möjligt att söka medel från förbundet för detta ändamål, säger Nina Hop.

– Troligtvis så etableras fler lag under 2019 och målet för Norges basketförbund är att starta en liga eller turnering på sikt.

Samlingen kommer att livesändas på SolidSport, vad tycker ni om det och har ni supportrar hemma i Norge som kommer att följa er via livestream?

– Det är väldigt positivt att matcherna livesänds på SolidSport. Supportrarna hemma i Norge kan då följa oss och spelarna kan se matcherna i efterhand och lära sig av detta, avslutar Nina Hop.

 

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com