Home Sporter Innebandy Här är nästa cup som ställs in: “Extremt tråkigt”

Här är nästa cup som ställs in: “Extremt tråkigt”

Flera cuper har redan tvingats ställa in. Nu är Örebrocupen nästa offer för coronavirusets framfart. Cupen har nu meddelat att årets upplaga har ställts in.
“Ett extremt tråkigt, men samtidigt självklart beslut under rådande omständigheter” skriver cupen på sin hemsida.

Coronaviruset forsätter slå hårt mot svenskt föreningsliv. Idrottsförbund stänger ner ligor och serier, klubbar sin träningsverksamhet och cuper ställs in.

Nästa offer för krisen är Örebrocupen som nu har meddelat att man tvingas ställa in årets med anledning av coronaviruset.

LÄS ÄVEN: Vi behöver din hjälp – så kan du tipsa Solidsport

“Efter 10 månaders planeringsarbete och förberedelser såg vi alla fram emot den bästa upplagan av Örebrocupen Innebandy hittills. Ett extremt tråkigt, men samtidigt självklart beslut under rådande omständigheter. Varken Örebrocupen Innebandy eller medverkande lag vill riskera att bidra till ökad smittspridning av Coronaviruset” skriver cupen på sin hemsida.

“Betraktas som force majeure”

Beslutet har tagits efter dialog med såväl olika myndigheter, Riksidrottsförbundet och Örebro läns innebandyförbund. Och när det gäller hur det påverkar deltagande lag så hänvisar cupen till “force majeure”, en juridisk term som innebär att det finns omständigheter som kan frigöra en avtalspart från ett avtal.

“Coronavirusets utbrott och spridning är att betrakta som ”Force Majeure” som varken Örebrocupen Innebandy som arrangörer eller medverkande lag på något sätt kunnat förutse eller påverka. Vi är alla förlorare i den uppkomna situationen”

LÄS ÄVEN: Folkhälsomyndigheten: Så ska varje event riskbedömas

Samtidigt förklarar cupen att det förs en dialog med samtliga leverantörer och inblandade personer runt cupen samt andra cuparrangörer för att hitta den bästa lösningen.

“Med största respekt för alla inblandade lag och föreningar kommer Örebrocupen Innebandy så snart som möjligt meddela hur stor del av inbetalda deltagaravgifter som kommer kunna återbetalas. Detta efter att vi sammanställt alla ofrånkomliga kostnader”

Cupen kommer återkomma med mer info om ett par veckor. Senast den 8 april.

Läs hela pressmeddelandet här.