Handbollslandslaget bjuder in till livesänd guldfest. Foto: Bildbyrån

Våren blev dyster för allt idrottsliv när Covid-19 slog ner över hela Europa. Men nu närmar sig äntligen nästa säsong och då bjuder handbollslandslaget in till en digital guldfest.
– Vi vill istället för att blicka tillbaka på en avbruten säsong, hitta inspiration ännu längre tillbaka. Det gör vi genom att ta avstamp i EM-guldet 2002, säger Stefan Lövgren, vd för Handbollslandslaget.

Handbollsvåren blev inte inte vad någon kunde föreställa sig. Likt många andra idrotter tvingades handbollen, i samband med att Covid-19 slog till och en pandemi bröt ut,  ställa in såväl kvalspel som ungdomscuper samtidigt som mästerskap fick skjutas upp och ingen svensk mästare kunde koras.

Nu närmar sig nästa säsong med stormsteg och då bjuder Svenska Handbollslandslaget in till en unik kick-off i form av en digital guldfest.

LÄS ÄVEN: ”Idrotten har inte råd att börja slappna av”

“Nu när vi närmar oss uppstart av säsongen 20/21 och det är dags att slipa på framtidens taktik. Vi vill istället för att blicka tillbaka på en avbruten säsong, hitta inspiration ännu längre tillbaka. Det gör vi genom att ta avstamp i EM-guldet 2002 och guldfesten – där vi hoppas att du vill vara med och fira! Den 3 februari 2002 tog Sverige mästerskapsguld efter en rafflande förlängning mot Tyskland i EM-finalen på hemmaplan i Globen. Den känslan vill vi återuppleva tillsammans med er” skriver landslaget i ett pressmeddelande.

Den digitala guldfest genomförs den 28 augusti klockan 11.30 och livesänds på Svenska Handbollförbundet playkanal via solidsport.com/svenskhandboll

MER OM GULDFESTEN:

  • Henrik Johnsson kommer då leda publiken genom en dryg timme av framtidstankar, taktikanalyser och festligheter.
  • I festyran kommer du kunna träffa landslagsansvarige Hanna Fogelström och diskutera hur hon jobbar i dessa tider. Vad gör man när en förbundskapten sitter i karantän och den andra inte kunnat samla truppen i sin helhet någon gång under sin tid på förbundskaptensposten.
  • Handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg finns också på plats i det digitala vimlet och berättar allt om hur handbollen står sig i dessa omvälvande tider.
  • Vi tar dessutom fram taktiktavlan och diskuterar hur hemligheterna bakom ett EM-guld från tidigt 00-tal tar oss in i framtiden.