Svenska Handbollförbundet informerar om nya riktlinjer. Foto: Bildbyrån

Under tisdagen meddelande Svenska Handbollförbundet att avslutande seriespel och slutspel ställs in. Senare samma dag gick förbundet också ut med information för träningsverksamhet och kommande evenemang.

Svenska Handbollförbundet valde under tisdagen meddela att slutomgången i Handbollsligan och kommande SM-slutspel ställs in på grund av coronavirusets framfart och regeringens senaste restriktioner.

Senare samma dag gick förbundet ut med information föreningars träningsverksamhet.
Då uppmanade till att flytta ut träningen utomhus och endast köra individuella övningar för att undvika kroppskontakt.

“Svenska Handbollförbundet rekommenderar från och med tisdag 17 mars att träningar med laget hålls utomhus och med individuella övningar. Tänk också på att inte göra resor i onödan att den som har sjukdomssymtom inte ska delta” skriver förbundet på sin hemsida.

Följande gav också en statusuppdatering för kommande evenemang och landslagssamlingar:

Ungdoms-SM/USM
“Svenska Handbollförbundet beslutade fredagen den 13/3 att allt spel i USM under mars månad ställs in. Deltagande i USM innebär resande över hela landet för många ungdomar och oro över ökad allmän smittspridning ligger till grund för det nya beslutet. Vi återkommer om, och i så fall hur och i vilken spelform, vi kan slutföra årets USM”

Sanktionerade ungdomsturneringar
“Svenska Handbollförbundet kommer att starta en dialog under kommande vecka med, i första läget, arrangörer av sanktionerade ungdomsturneringar som är planerade i mars/april”

LANDSLAG
Internationella Handbollförbundet och Europeiska Handbollförbundet har tillsammans bestämt att skjuta kvalmatcher som spelas i närtid:

Damer
“Damernas EM-kvalmatcher mot Tjeckien, som skulle spelats i Tjeckien den 25/3 och i Skövde den 29/3, skjuts upp till första veckan i juni. Handbollslandslaget.se meddelar att information om återköp av biljetter till EM-kvalet kommer att skickas ut inom kort”

“Damernas OS-kval, som skulle spelas i Spanien den 20-22/3, skjuts upp till juni”

Herrar
“Herrarnas OS-kval, som skulle spelas i i Tyskland den 17-19/4, skjuts upp till juni.
Herrarnas play off till VM (hemma/borta i början av juni mot Turkiet eller Ryssland). Inget nytt beslut”

Damer U18
“Scandinavian Open som skulle spelas i Norge 27-29 mars är inställt”

Förbundet skriver vidare att man planerar för att kommande landskamper för samtliga landslag i dagsläget kommer genomföras enligt plan. Man är samtidigt tydlig med att förbundet följer utvecklingen noga och att nya beslut kan fattas med kort varsel.

Läs pressmeddelande i sin helhet här.